Vissen op zeebaars en bot in van VIS TV XL

01 juni 2018 | Redactie

De ‘coverstory’ van VIS TV XL aanstaande zondag 3 juni draait deze keer om het vissen aan zee. Op de Noordpier van Wijk aan Zee gaan Thom en Maikel van Breugel met licht roofvismateriaal achter dé zoute sportvis nummer een aan: zeebaars. Tamme en Marco vissen ondertussen bij Harlingen op platvis. Zorg dat je zondag vanaf 9.00 uur klaar zit voor de buis.

 

Thom en Michael wisten de zeebaars al vroeg op te sporen...

 

Noordpier

Hoewel het nog vroeg in het zeebaarsseizoen is, waren de opnames op de Noordpier van Wijk aan Zee ruimschoots geslaagd. Er wordt zelfs met oppervlaktekunstaas gevangen! Het resultaat is letterlijk een spetterend item, waarbij je bovendien wordt getrakteerd op tal van bonustips voor het zoute kunstaasvissen.

 

 

Visles met Daniël Weijers...

 

Visles op de basisschool

Daniël reist deze week af naar een basisschool in Hillegom waar hij een visles bezoekt. Tijdens deze bijzondere les krijgen kinderen van basisschool groep 8 eerst een stukje theorie uitgelegd over sportvissen en de onderwaterwereld. Daarna gaan de kids onder begeleiding van vismeesters en -coaches naar de waterkant om zelf te vissen. Wat er allemaal bij zo’n visles komt kijken en hoe de jongens en meisjes daarop reageren, zie je zondagochtend.

 

 

Marco en Tamme aan zee bij Harlingen...

 

Friese bot

Harlingen vormt de volgende tussenhalte van Tamme’s toer door Friesland. Aan het goed toegankelijke havenhoofd laten hij en Marco zien dat er prima zeevis valt te vangen langs de Friese Waddenkust. Bij een heerlijk voorjaarszonnetje toveren de mannen de ene na de andere grote bot uit het zoute water. Daarbij blijkt trouwens dat de keuze tussen een zager en een zeepier aan je haak nog best veel verschil kan opleveren. Waar trouwens ook lekker vis wordt gevangen, is in Beverwijk. Daar gaan Jan-Willem en Sjors Milder met de vaste stok achter de witvis aan. Dat resulteert onder meer in een spectaculaire dril – welke vissoort die veroorzaakt zie je zondagochtend in aflevering 5 van VIS TV XL.

 

Gratis terugkijken

VIS TV XL wordt tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7 – met uitzondering van zondag 17 juni in verband met de 24 uur van Le Mans. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.