Predatourtour spannend tot de laatste minuut

02 juni 2018 | Redactie

Op het Haringvliet en Hollands Diep woedt momenteel de strijd om podiumplaatsen bij de Predatortour. Dit driedaagse evenement is een mega roofviswedstrijd die dit jaar tussen meer dan honderd boten plaatsvindt. Vandaag is de laatste dag en kan er nog van alles gebeuren. Volg de laatste uurtjes via de app en bekijk de einduitslag vandaag!

 

Er worden flinke vissen gevangen...

 

Predatortour

Bij deze unieke, internationale roofviswedstrijd met hypermoderne sportvisboten is het doel om de grootste snoek, baars én snoekbaars te vangen. De Predatortour is een van de grootste bootvistoernooien ter wereld en hét podium waar de top van de internationale wedstrijdvissers op roofvisgebied aanwezig is. De uitdaging om van drie verschillende vissoorten het grootste exemplaar te vangen, spreekt veel sportvissers aan. Iedere soort vereist weer een andere aanpak en techniek, zodat het team van de meest complete roofvissers uiteindelijk de hoofdprijs – een luxe visboot – pakt.

 

Haringvliet

Behalve een fantastisch sportvisevenement is deze wedstrijd een uitgelezen kans om een indruk van de aanwezige roofvisstand in het Haringvliet te krijgen. Doordat de vangsten in het kader van het Droomfondsproject Haringvliet worden gemonitord, bieden deze gegevens – in combinatie met die van voorgaande en komende jaren – een beeld van de aanwezigheid van snoek, baars en snoekbaars in het Haringvliet en Hollands Diep. Vooruitlopend op het gedeeltelijk openen van de Haringvlietsluizen in september 2018, is dit Droomfondsproject Haringvliet opgezet. Bij vier andere grote visevenementen (gericht op andere vissoorten) later dit jaar wordt deze vorm van citizen science ook toegepast, zodat het mogelijk wordt om de effecten van de gedeeltelijke openstelling van de Haringvlietdam dit najaar in beeld te brengen.  

 

 

De stand om 14.33 uur op zaterdag 2 juni, de laatste dag...

 

App

Wil jij ook de uitslag en de spannende laatste uurtjes meemaken, volg het op Facebook of download dan snel de Predatour app en je volgt alles op de voet!

 

Wat een topvangsten tot nu toe...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.