Een betere presentatie dankzij geurstoffen

05 juni 2018 | Redactie

Dat ook roofvissen volop gebruik maken van hun ‘reukorganen’, bewijzen de talloze ‘sensoren’ die verspreid over de kop en hun lichaam verborgen liggen. Met die wetenschap is het dus geen gek idee om daar als roofvisser gebruik van te maken. Het blijft daarom opmerkelijk dat het gebruik van geurstoffen in de roofviswereld achterblijft bij de inbreng van allerlei flavours en geuren in bijvoorbeeld lokvoer, pellets en boilies bij karpervissers en witvissers.

 

Er valt nog veel te ontdekken en te winnen...

 

Kvalvik

Natuurlijk, in steeds meer softbaits worden geurstoffen en ook wel zout toegevoegd, maar wanneer je daar vervolgens aan ruikt, is het effect lang niet zo hevig als geurstoffen in bovengenoemde voerproducten, of als in bijvoorbeeld lokzalfjes of in dood aas. Het is daarom dat verder onderzoek een kans verdient en ‘zalfjes’ als bijvoorbeeld die van Kvalvik beslist geen lokkertje voor alleen de vissers zijn.

 

 

Op je dropshot-kunstaasjes...

 

Zalfjes

Aan de ontwikkeling van de Kvalvik lokcrèmes ging wetenschappelijk onderzoek vooraf door serieuze laboratoriumproeven. Svein Kvalvik, de oprichter van het merk Kvalvik, brengt drie zalfjes op de markt die in de Benelux door Smartfishing.nl worden verdeeld. Veel vissoorten zijn hier gevoelig voor en associëren de crèmes met voedsel.

 

Drie uitvoeringen...

 

Kunst

De kunst zit hem alleen wel in de toepassing. Kunstaas dat te snel door het water zwemt, zal – behandeld met de Svalvik – minder snel worden gegrepen dan kunstaas of aas dat langzamer wordt aangeboden, zoals jerkbaits, dropshotaas of gewichtloze softbaits. In de praktijk worden ook materialen als onderlijntjes, werpgewichten en haken met de lokcrèmes ingesmeerd. Geef je fantasie de ruimte en wie weet vind jij een manier voor een onweerstaanbare presentatie.

 

Voor meer informatie ga je naar de website van Smartfishing.

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.