Achter de schermen: de nieuwe Quantum Vapor range

08 juni 2018 | Redactie

De nieuwe Vapor roofvishengels die Quantum heeft uitgebracht, zijn onderverdeeld in drie types: de Aggressor, de Detector en de Finesse. Dat er veel werk wordt verzet om zo’n serie tot stand te brengen, weet de ervaren Zebco Sales Director Dietmar Isaiasch als geen ander. In een uniek kijkje achter de schermen laat hij dit in een 9 minuten durende film zien (zie onderaan dit artikel). In een ‘mid season’ pdf kun je de nieuwe hengels in detail bekijken.

 

De Vapor serie bestaat uit drie uitvoeringen...

 

Quantum Vapor

Bij technieken als het jiggen, diagonalen of verticalen is een strakke rechte greep niet altijd ideaal, zullen de meeste sportvissers beamen. Wat is er dan logischer om voor deze technieken een knik tussen handdeel en blank te maken? Een gewaagde uitspraak in hengelland, waar traditionele opvattingen nog altijd heilig zijn. Quantum besloot toch om enkele Vapor modellen een in hun ogen ideale ‘knik’ te geven van 5 graden. Deze ‘Smart Trigga’ werd toegepast bij de triggergreep modellen. Die 5 graden is niet bijster veel, maar net genoeg om het verschil duidelijk te voelen.

 

 

De triggerversies hebben een 5 graden gebogen hengel-handgreep-deel...

 

Toray carbon

De Vapor range is met de hand gemaakt, waarbij licht en strak Toray IM9 carbon werd gebruikt. Omdat de nieuwe range hengels – op de Visma waren ze vers van de pers te zien – nog niet in de officiële catalogus van Quantum verschenen, kun je de specificaties in een latere aanvullende pdf aanschouwen. Bekijk de details van deze Vapor serie daarom hier in de ‘mid season’ pdf.

 

Klik hieronder om een interessant filmpje van de fabricage te bekijken.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.