Sandeel supertrio bij Savage Gear

12 juni 2018 | Redactie

Meerdere fraaie nabootsingen van de smakelijke zandspiering komen op naam van Savage Gear. Hoewel het visje met de Engelse naam Sandeel een zoutwatervis is, wordt de 3D kunstaasnabootsing met de naam Sandeel Jerk Minnow door Savage Gear in het zoetwatersegment geplaatst voor rovers als snoek, baars en snoekbaars. Maar net als de Line Thru Sandeel en Sandeel Surf Walker van hetzelfde merk is dit natuurlijk een geweldig aasje voor de zeebaars.

Jerken en twitchen is goed te doen met deze 14,5 en 17,5 cm lange ‘SJM’ - de Sandeel Jerk Minnow...

 

Sandeel Jerk Minnow

De Sandeel Jerk Minnow ziet er op het eerste gezicht wat ‘overdone’ uit met zijn drie dreggen, maar de balans ziet er zeer goed uit en komt waarschijnlijk nogal nauw, zodat we niet weten of je er zomaar een van de dreggen af kunt halen zonder de unieke actie te verpesten. Savage Gear roemt zelf de ‘horizontale balans’ en dat wil al iets zeggen. Het gegeven dat het een suspending kunstaas is, spreekt in zijn voordeel. Zodoende is jerken en twitchen goed te doen met deze 14,5 en 17,5 cm lange ‘SJM’. Ook kun je er volgens opgave  erg ver mee gooien dankzij een ingebouwd ‘magnetic silent long cast system’.

 

Met ingebouwd ‘magnetic silent long cast system’, deze Sandeel Jerk Minnow...

 

3D Line Thru Sandeel

Nu we het toch over een Sandeel hebben, herinneren we nog even aan de 3D Line Thru Sandeel. Dit kunstaasje wordt op zee steeds vaker gebruikt en is rond deze tijd natuurlijk erg hot voor de zeebaars. De Line Thru heeft zoals de naam aangeeft een doorgevoerde lijn en heeft een S-vormige actie. Bij het stoppen, dwarrelt hij achterwaarts als een zandspiering die zich in het zand wil verstoppen. Hij is gemaakt van sterk ABS hardplastic. Een fluorocarbon doorvoerlijn als onderlijn is aanbevolen. Verkrijgbaar in 110, 125, 150 en 175 mm met bijbehorende gewichten 15, 19, 27 en 40 gram.

 

De 3D  Line Thru Sandeel...

 

Sandeel Surf Walker

Savage Gear is nogal gesteld op zandspiering als kunstaasimitatie, en omdat alle goede dingen in drievoud komen, ook nog maar even aandacht voor de Sandeel Surf Walker. Ook deze versie van de zandspiering heeft bij normaal binnendraaien een S-vormige actie en kan al twitchend en jerkend tot leven gebracht worden. Er zijn drijvende (stille) en zinkende (ratelende) versies in de maten 155 en 180 mm en gewichten van 17, 23, 27 en 37 gram.

De Sandeel Surf Walker is er in een drijvende (stille) en zinkende (ratelende) versie...

 

 

 

Het motto is duidelijk: voor (3D) imitaties van zandspieringen zit je goed bij Savage Gear!

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.