Gericht op specimen vanuit je Deense zomerhuis

13 juni 2018 | Redactie

Wanneer je alles denkt te weten over de beste vismogelijkheden in Denemarken, is een second opinion nooit verkeerd. Het houdt namelijk beslist niet op bij het zeeforelvissen langs de kust; bij de charterboten en de meren van Silkeborg en Skanderborg waar je uitstekend met de match- en feederhengel overweg kunt. Vanuit ‘DK’ komen de prachtigste specimen vissen tevoorschijn van grotere en kleinere riviertjes, moerasmeertjes, grindputten en verbindingskanalen. Heb je nog niets voor de zomervakantie geboekt, kijk dan eens naar die fantastische Deense landschappen, viswateren en villa’s waar je zomaar in mag verblijven - zelfs voor een gereduceerde prijs…

 

Uitzicht op je visrivier...

 

Vakantiepartner Denemarken

Dat van die gereduceerde prijzen is beslist geen sprookje. Vanaf de tweede helft van augustus dit jaar moeten veel Deense en Duitse regio’s namelijk weer ‘rechtdoor naar school en kantoor’, en heb je bijna het rijk alleen in Denemarken. Bovendien gelden dan billijke prijzen (vanaf 251,00 euro!) voor de prachtigste huurhuizen die onder meer bij Vakantiepartner Denemarken (Feriepartner.nl) voor het uitkiezen zijn. Een huis aan zee? Geen probleem. Een speciaal vissershuis bij viswater, met faciliteiten voor sportvissers? Vakantiepartner Denemarken heeft ze al voorgeselecteerd op de website.

 

 

De keuze is reuze in Denemarken...

 

Legoland

Of je nu witvisser bent, roofvisser, vliegvisser of zeevisser, in Denemarken hoef je vanuit je huurhuis nooit ver te rijden om viswater tegen te komen. De Denen zorgen 100% voor de faciliteiten als online vergunningen, visgidsen, kaarten met stekken en hengelsportwinkels en kasten vol boeken en folders over het sportvissen. Ga je met de kinderen op stap, vergeet dan niet dat Legoland 50 jaar bestaat en een speciaal jubileumprogramma heeft. Je kunt op de toegangsprijs 25% korting krijgen, dus bekijk de mogelijkheden.

 

 

Zoek je iets voor vier personen, niet ver van zee of Legoland?

 

 

Of toch iets groters voor zes personen net onder Kopenhagen?

 

Enorme windes

Via de social media als Facebook en Instagram zien we dit jaar enorme specimen voorbijkomen op witvisgebied. In de buurt van de Duitse grens in het zuidwesten worden elk jaar grote Deense windes gevangen en overal in Denemarken zie je zeelten op de foto die dik de halvemetergrens overschrijden. Maar ook gekende rivieren als de Gudenå en de vele moerasmeren en kleinere riviertjes bieden nog altijd tal van kansen op roofvis, grote blankvoorns en verrassingen als zeeforel, houting of vlagzalm. Veel te ontdekken valt er ook in de kasteelmeren en op zandwingebieden als net ten westen van Odense op Funen, waar je echt grote snoek vindt, of in de brakke meren in het oosten van Denemarken in kniediep water. De mogelijkheden zijn bijna oneindig.

 

Last minute

Wordt het niet weer eens tijd voor Denemarken? Je zit er in 6 uur met de auto en parkeert voor je betaalbare maar riante landhuis met uitzicht op het viswater voor een heerlijke periode van onthaasten! De keuze is reuze en ook ‘last minute’ is er altijd nog iets moois te huur.

 

 

Wordt het niet weer eens tijd voor Denemarken?

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.