NK Bellyboatvissen 2018 van start in Leidschendam

13 juni 2018 | Redactie

Zaterdag 16 juni aanstaande start het NK Bellyboatvissen 2018 met in totaal  vijftig deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Polen. De competitie bestaat uit drie manches verdeeld over het jaar en over verschillende wateren. Dit is het derde jaar dat het NK plaatsvindt. Zaterdag vangt het aan op het Vlietland bij Leidschendam.

 

Hoe zijn de regels ook alweer? Per manche mogen maatse snoeken en snoekbaarzen onbeperkt ter meting worden aangeboden, en zullen bij de baarzen de vijf grootste meegeteld worden voor het dagklassement. De eerste manche op het Vlietland bij Leidschendam wordt er niet dieper dan 12 meter gevist om de roofvissen, vooral de snoekbaars, beter te beschermen tegen decompressie-gevaar. Lees hier nogmaals de reglementen.

 

 

Rik Sieben: tweevoudig Nederlands kampioen...

 

De voorgaande twee edities werden gewonnen door Rik Sieben uit Haarlem; kan hij voor de derde keer op rij de titel winnen. Of zijn andere deelnemers in staat om deze zeer fanatieke bellyboater van zijn troon te stoten? Dit jaar mag de organisatie zich verheugen op een geweldige prijzentafel, verzorgd door trouwe en nieuwe grote sponsors. Ook zal de Top drie in het eindklassement beloond worden met geldprijzen.

 

 

Jeroen Vloon: winnaar in 2017 van de eerste manche in het Vlietland...

 

FloatPlus

Het bellyboatvissen heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waarvan het elektromotor systeem, de FloatPlus, een van de hoogtepunten vormt. Tijdens het NK 2018 mogen deze motoren niet worden ingezet, dus zal er nog ouderwets getrappeld moeten worden. Maar om alvast een kijkje in  de toekomst te nemen zal organisator Siu de Moor op 7 juli dit jaar op het Hollands Diep het NK Bellyboatvissen ‘The King of Zander’ houden waarbij de deelnemers de nieuwe snufjes, waaronder een al dan niet zelf ontwikkelde elektromotor, mogen inzetten om deze nu al felbegeerde  titel te pakken.

 

 

Ook Wim van Maercke, Belgische deelnemer van het eerste uur, verschijnt aan de start...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.