Weebass: hét zeebaarsmerk voor het finessewerk

30 juni 2018 | Redactie

Vraag je bij Weebass naar een mooie uitrusting voor de zeebaars, dan hoef je niet lang te zoeken, want er is genoeg moois te vinden. Met name de categorie ‘light fishing’ en de finesse-aanpak voor het zeebaarzen in onze Lage Landen vindt veel bijval. En je krijgt er meteen de materiaaltips bij voor een veilige uitrusting, zoals een bijpassende molen, shad en loodkop, en een stevige fluorocarbon voorslag.

​In verschillende waterlagen vissen werd beloond met deze vis...

 

Weebass

Finesse vissen op zeebaars gaat erg goed met de door Weebass uitgebrachte Spin Power. Met deze tweedelige en 253 cm lange gevoelige en zeer krachtige spinhengel kun je zowel met shads als oppervlaktekunstaas vissen. Een 3000-3500 molen met 12/00 Dyneema en een fluorocarbon voorlslag van 40/00 tot 50/00 maakt de set-up compleet. Jawel; soms is 50/00 echt noodzakelijk vanwege de obstakels.

 

Kromme hengel: gevoelig, power en een mooie curve

 

Kleine shads

Vooral in het voorjaar en de vroege zomer genieten de kleine shads de voorkeur, juist ook op de grotere zeebaarzen. Probeer de kleine shad zo natuurlijk mogelijk met de stroom mee te laten gaan en wanneer er een drop-off (talud) komt kan de hengeltop meer naar beneden om meer diepte te pakken. Je zult zien dat tijdens het dalen maar al te vaak het shadje wordt gegrepen. Mocht dat niet het geval zijn, probeer dan het shadje in verschillende waterlagen terug te vissen en vis het helemaal uit, want je zal niet de eerste zijn die een volger tot aan je voeten of de boot krijgt en vlak voor je neus alsnog een keiharde aanbeet volgt.

 

Minnow shad: na tien aanbeten van zeebaarzen nog steeds bruikbaar...

 

Minnow shad

Een shad die erg goed werkt is de 7 cm lange Minnow shad van Weebass, liefst in parelmoer of black pearl. Deze shad is zeer bewegelijk en duurzaam, met een speervormige loodkop kan sneller op verschillende dieptes worden gevist en doordat de loodkop sneller zinkt door zijn vorm kan er met lichtere gewichten worden gevist. Succes!

 

ZB Minnow: mooi op licht materiaal...

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.