Hobie Fishing European Championship 2018 dit weekend

06 september 2018 | Redactie

Vanaf morgen, 7 september, vindt in Frankrijk op het meer Lac de Lacanau het Europees Kampioenschap Kajakvissen plaats. De winnaar van de tweedaagse wedstrijd krijgt de beker met de titel ‘European Champion Hobie Kayak Fishing 2018’ toebedeeld, die in 2015 in handen kwam van de Nederlandse kajakvisser Daniël van der Post.

 

De beste kajakvissers strijden om het kampioenschap dit weekend...

 

Lac de Lacanau

In dat jaar 2015, werd Daniël winnaar op hetzelfde meer in Frankrijk als waar nu de 2018 editie wordt gehouden. Lac de Lacanau bewees toen dat het een goed wedstrijdwater was dat veel roofvis leverde. Dat deze locatie opnieuw als strijdtoneel werd verkozen is dan ook niet verwonderlijk. Met sponsoring van onder meer Hobie, Rebelcell en Lowrance zijn ook de ogen van de (social) media gericht op deze wedstrijd, waarbij ook de techniek van de fishfinders en randapparatuur een belangrijke rol speelt, maar waar het natuurlijk vooral de kunde van de visser is die de doorslag geeft.

 

 

Ook een Nederlander onder de winnaars uit het verleden...

 

 

Ronald Traas

Het visbestand van Lac de Lacanau bestaat op roofvisgebied vooral uit snoek en baars om op te vissen voor het toernooi. De deelnemers, die verblijven op camping Le Tedey, komen vrijdag in actie voor de trainingen en zullen zaterdag en zondag aan de bak moeten voor het ‘echie’. Benieuwd wie er dit keer meedoen uit welke landen, naast de Nederlanders Ronald Traas en Alexander Bakker? Kijk dan op de deelnemerslijst.

Volg de ontwikkelingen op de speciale Facebookpagina

 

 

De strijd vindt plaats op Lac de Lacanau in het zuidwesten van Frankrijk...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.