Luc Coppens geblesseerd na vangst recordbaars

13 september 2018 | Redactie

Luc Coppens is mateloos populair bij een grote groep sportvissers van jong tot oud, en van hobbyist tot prof… Je leest nu een mooi interviewfragment als out take uit Dé Roofvis 127, maar wanneer u het hele stuk wilt lezen: het magazine ligt nú in de winkel! Voor een voordelig abonnement: klik hier.

De vangst van een vijftiger baars, die wel goed afliep…
 
Heb je voor ons misschien nog een memorabele baarsvangst in petto? Want die vissoort mag niet achterblijven in dit interview… Je hebt inmiddels een aardige reeks ‘vijftigplussers’ gevangen… Kun je er eens een mooie tussen uitlichten?
 
“Een 53er, en daar heb ik niet eens goede foto’s van… Ik was opnieuw toevallig met Jörgen Larsson aan het vissen. Hij kwam speciaal vanuit Zweden over om grote baarzen te vangen. Ik zei tegen hem dat hij het beste voorop kon vissen met kleine shads. Dan zou ik erachteraan vissen met een wat grotere shad, van 16 cm, waarop ik dan eerder bijvoorbeeld occasionele snoek zou verwachten. Wat denk je? Wordt net op het moment dat ik mijn aas - na het binnen vissen - uit het water wil tillen, keihard gepakt door een méga-baars. Ik sla aan en ik zie meteen dat het een persoonlijk record is. Dat roep ik dan ook hardop, waarop mijn maat direct de vis schept. De baars is natuurlijk nog lang niet uitgeput en dus erg wild. Met beide handen houd ik de spartelende vis in bedwang, maar op dan schiet de haak van één van de dreggen tot in de haakbocht in mijn vinger! En dat terwijl ik net twee maanden ervoor ook een dreg in mijn vingers had, waar ik zelfs mee naar het ziekenhuis moest. Die twee spuiten die ze me toen gaven in die vinger deden zo zeer, dat ik wel tegen het plafond aan kon springen! Denkend aan die pijn riep ik daarop maar tegen Jörgen dat hij beter ineens die haak eruit moest trekken. Het gevolg was dat er overal bloed lag, net op het moment dat je een persoonlijk record baars hebt gevangen… Wel jammer, want zoals je kunt begrijpen trokken de foto’s ook op niets...” 
 
02
Lees nu het hele interview in Dé Roofvis 127, nu verkrijgbaar!
(Lees het hele interview in ons magazine, nú in de winkel! Óf neem nu een voordelig abonnement.)

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.