Luc Coppens over zijn recordsnoeken

11 september 2018 | Redactie

Er zijn weinig roofvissers die zijn naam niet kennen. Op zich niets vreemd aan, Luc Coppens is nu eenmaal mateloos populair bij een grote groep sportvissers van jong tot oud, en van hobbyist tot prof… In de augustuseditie van Dé Roofvis (127) dit keer een zeer uitgebreid interview met deze goedlachse roofviscrack. Je leest nu een mooi fragment als out take, maar wanneer u het hele stuk wilt lezen: dit magazine ligt nú in de winkel! Voor een voordelig abonnement: klik hier.

Met 133,6 cm is deze snoek van Hofstade er eentje van de buitencategorie! 
 
Wat veel mensen niet weten beste Luc, is dat jij reeds jaren geleden al eens de voormalig Belgische recordsnoek hebt gevangen. Vertel er eens wat over…? 
“Ja dat klopt ik ving deze snoek als eerste, dat was op 133,6 cm en het betekende in 1999 dat dit een nieuwe nationale recordvis was. Korte tijd later werd dezelfde vis door iemand anders gevangen, en door hem als nieuw record geclaimd. Toen is de vis nog eens gevangen door iemand, maar schandelijk en vooral helaas meegenomen. Mijn vangst destijds was tijdens Belgisch Kampioenschap Roofvissen dat bestond uit vier wedstrijddagen per jaar, waarvan er destijds ook één van op Hofstade was. Daar had ik in het verleden veel ervaring opgedaan als karpervisser. Ik was in die dagen net terug van een muskietrip in Canada. Daar had ik weliswaar een paar mooie muskies gevangen van rond de meter, maar niet de vissen van ‘wauw’, – waarvoor je daar uiteindelijk naar toegaat, laat ons zeggen vissen van 120 of 130 centimeter. Dus twee weken lang in Canada staan te gooien, gooien en nog eens gooien, met als grootste vis een ‘104 cm’. Dan kun je wel nagaan wat voor feest het was toen ik amper een week later in België een vis van meer dan 133 centimeter ving!”
 
02
Snoekmagneet Luc Coppens met een snoek van 135 cm uit het Volkerak!
 
Is het altijd nog de grootste snoek die je ooit ving? Immers is een 133,6 centimeter lange snoek ook vandaag de dag nog een zeer imposant exemplaar…
“Het is altijd nog één van mijn grootste snoeken ooit, maar niet mijn grootste. Twee jaar daarna heb ik namelijk op het Volkerak een vis gevangen van 135 centimeter lang. Uiteraard ook een vangst op kunstaas, wat niet eens zo voor de hand liggend was destijds. Er was immers niet zoveel voorhanden… Je had hooguit een Supershad, of een Magnum, en er was ook wel een sporadische Bulldawg, maar voor de rest was er nog niet zoveel!”
 
(Lees het hele interview in ons magazine, nú in de winkel! Óf neem nu een voordelig abonnement.)

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.