Extra ‘prik’ voor 12V elektromotoren met twee nieuwe Rebelcells

21 september 2018 | Redactie

Als er één onderdeel van hengelsport is waar de ontwikkelingen je om de oren vliegen, dan betreft dat toch wel de elektronica-producten als fishfinders en stroomvoorzieners. De sprongen die merken als Rebelcell op dit laatste terrein maken met lithium-ion accu’s, is indrukwekkend. Vandaag lanceert Rebelcell een nieuw duo 12V li-ion accu’s in een nieuwe kleur blauw, met de nodige extra power…

 

Twee Rebelcell nieuwelingen, in een koningsblauw jasje gestoken...

 

Adjusted Voltage

De meeste 12V elektromotoren worden in de hengelsport gebruikt voor handelingen waar geen hoog vermogen bij nodig is. Karpervissers varen er hun lijnen mee uit en drillen een vis op het water, waar de bootvissers onder de roofvisliefhebbers de 12V elektromotor gebruiken voor het finessewerk ter plaatse of trollen op lage snelheid. Met de nieuwe blauwe lithium-ion accu’s 12V70 AV (Adjusted Voltage) en 12V140 AV bedient Rebelcell een doelgroep die net iets méér verlangt van zijn elektromotor.

 

Rebelcell

In het huidige gamma van Rebelcell, met onder meer een 12V50 en 12V100, passen de nieuwe accu’s naadloos in het verlengde van deze twee. Ze bieden meer kracht en uithoudingsvermogen. Het resultaat zijn twee nieuwe accu’s die niet alleen voor kort gebruik, maar ook voor langdurig gebruik geschikt zijn. De nieuwe accu’s hebben dezelfde voordelen als de 12V50 en 12V100 accu's (constante stuwkracht, hoog gebruiksgemak, laag gewicht) met een aantal extra voordelen in het gebruik. Ze zijn zonder restricties te gebruiken met 12V elektromotoren, dieptemeters en omvormers en ook is de vaartijd substantieel langer.

 

 

Met de bekende acculaadstatus...

 

Trend

De nieuwe accu’s passen in een trend. In toenemende mate wordt een 12V elektromotor als hoofdaandrijving gebruikt om elektrisch mee te varen. Daarnaast worden steeds vaker lithium accu's in plaats van lood-accu's gebruikt als krachtbron voor deze motoren. Ondanks deze ontwikkelingen zijn fabrikanten van elektromotoren niet bepaald snel met hun producten op deze ontwikkelingen aan te passen, aldus Rebelcell directeur Ravi Sankaranarayanan: “De elektromotoren van Torqeedo en de recent geïntroduceerde Minn Kota EO zijn de uitzonderingen, die zijn geschikt voor elektrisch varen én lithium accu's. Daarom hebben wij de afgelopen periode gewerkt aan een nieuwe productlijn die zonder restricties te gebruiken is met  alle bekende 12V elektromotoren: de AV productlijn. Deze accu’s hebben een werk-voltage dat binnen de specificaties valt van 12V elektromotoren en zijn daarmee zowel voor kort gebruik in de hengelsport als voor elektrisch varen geschikt.”

 

 

Verschillen in grootte en gewicht...

 

Getest

Prototypes van de nieuwe accu werden uitgebreid getest door hengelsporters met diverse merken elektromotoren (o.a. Minn Kota en Haswing) in Duitsland en Nederland. De accu’s zijn zonder  restrictie te gebruiken met alle bekende merken 12V elektromotoren zowel in hengelsport als elektrisch varen (dus ook met Haswing, Motorguide en Rhino). De 12V140 heeft een ‘zwaarder’ batterij management systeem waardoor deze ook geschikt is voor gebruik met 12V elektromotoren tot 100A continue ontlaadstroom. Voor dieptemeters zijn de accu’s met alle merken (Lowrance, Raymarine, Humminbird) te gebruiken zonder noodzaak voor een DC stabilisator. Ze zijn dus ook zonder stabilisator te gebruiken met de Raymarine Dragonfly of Axiom. Ook zijn ze te gebruiken met ‘standaard’ verkrijgbare DC-AC omvormers, voor het langs de waterkant opladen van je laptop of andere apparatuur.

 

Voor wie het gewicht van deze nieuwe blauwe 12V70 AV en 12V140 AV li-ion accu’s wil weten, checken we alvast even wat dealerinformatie: respectievelijk  6,3 en 12,5 kg.

 

Benieuwd naar de rest van de specificaties en de prijzen? Deze zijn zojuist vrijgegeven op de website van Rebelcell

 

 

Accu's en opladers zijn uitgebreid getest... 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.