Torqeedo Travel ‘reismotor’: varen en vissen zonder compromissen

24 september 2018 | Redactie

Wanneer je weinig voelt voor compromissen bij het uitzoeken van je materialen, ga je automatisch op zoek naar het beste. Op het gebied van elektromotoren komt je in de top 3 automatisch terecht bij het Duitse merk Torqeedo. Degelijker werkpaarden dan deze krachtige oranjegrijze motoren met ingebouwde lithium-mangaan accu, kom je niet snel tegen. Voor sportvissers valt de keuze opvallend vaak op de Travel serie van het merk. Een ideale ‘reismotor’ voor de varende roofvisser.

 

Soepeltjes naar de auto met je Torqeedo...

 

Torqeedo

Wanneer je een overzicht bekijkt van de Torqeedo producten, zie je pas wat je allemaal uit een elektromotor kunt halen. De topmodellen van het merk wedijveren met hun elektrische aandrijving zelfs met buitenboord-benzinemotoren qua prestaties, en ook al is het een kunst om met elektriciteit een langdurige snelle voortstuwing van de visboot te garanderen; als er één merk is dat hierin uitblinkt is het Torqeedo wel.

 

De klasse straalt er vanaf; en dit is nog maar de buitenkant...

 

Travel series

Dat er een prijs staat tegenover kwaliteit, is natuurlijk een feit. Maar dat valt weg tegen de vele voordelen van een Torqeedo Travel, de garantie, kwaliteit en duurzaamheid. De Travel serie die sportvissers het beste past, bestaat uit de modellen 503 en 1003. Deze nieuwste Travel-modellen hebben een aluminium ophangbeugel (bracket) en een 24 Volt elektromotor. De 503 heeft een geïntegreerde waterdichte lithium-mangaan accu van 29.6 Volt 320Wh en de 1003 29.6V 520Wh. De motor is in vermogen vergelijkbaar met een 1,5 en 3 pk verbrandingsmotor, de stuwkracht zelf met een 2,5 en 4,5 PK.  

 

 

Afleesbare vaarsnelheid en laadstatus van de geintegreerde accu...

 

Lithium-mangaan

Door het unieke ontwerp van de propeller en de hoge efficiency van de elektromotor in combinatie met de lithium-mangaan accu levert het systeem een unieke performance in vermogen en bereik. Het moderne uiterlijk is van verre herkenbaar. Van dichtbij zie je het display op het handvat. Op het  digitale scherm en de GPS lees je de stand (ontlading) van de batterij, een indicatie van de resterende afstand en de vaarsnelheid.

 

Ook op zout water

De Travel 503 is geschikt voor boten tot zo'n 750 kilo waterverplaatsing. De Travel 503 langstaart weegt 13,3 kg (kortstaart 12,7 kg). De nieuwe Torqeedo’s 503 en 1003 zijn geschikt voor gebruik op zout water. Natuurlijk zijn deze Travels ideaal om te vervoeren en kunnen ze zowel op sloepen, vouwboten, rubberboten als zeilboten en visboten.

 

Met veel opties zoals reserveaccu en zonnepanelen om de accu tussentijdes op te laden...

 

Vaartijden

De Travel 1003 is uitgerust met een 915 Wh accu. Deze accu heeft dezelfde behuizing en gewicht als de 530 Wh accu, maar met 70% meer capaciteit. De 1003 is geschikt voor boten tot zo'n 1400 kilo waterverplaatsing. De Travel 1003 langstaart weegt 14 kg (kortstaart 13,3 kg). Voor het vissen is de 915 Wh aanbevolen om zo lang mogelijk op het water te blijven, bekijk hiervoor de geschatte vaartijden op halve en hele kracht die bij de betreffende accu’s passen.

 

 

Op voorheen onbereikbare stekken...

 

 

EBBM

Bij EBBM.nl zijn deze Travel-motoren altijd op het randje geprijsd en worden compleet vaarklaar geleverd. De aanschafprijs is voor de motor, accu en lader. Verder hoef je dus niks bij te bestellen. Wil je de klasse van zo’n Torqeedo eens ervaren, bel eens met EBBM; een proefvaart is altijd bespreekbaar!

 

Bekijk hier een insight-video over de Torqeedo Travel serie.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.