Opnieuw ‘Goud voor Nederland’

25 september 2018 | Redactie

‘Goud voor Nederland’, kopt het artikel in de recente editie 127 van Dé Roofvis. Auteur Tom Sintobin zet hierin een serie vangsten van goudmeervallen op een rijtje. Het lijkt er op dat albino exemplaren en kleurmutanten van de normale Europese meerval de laatste jaren in aantallen stijgen…

 

Mark Bentum heeft goud in handen...

 

Meerval

Maar net voor het magazine ter perse ging, bereikte ons weer een melding van een Nederlandse goudstaaf. Deze zomer was Mark Bentum namelijk weer een nachtje bezig met iets waar hij veel succes mee heeft: statisch vissen op meerval. Een flauwe aanbeet doet hem twijfelen, is het een snoek of een meerval?

 

 

Wat zijn ze toch mooi...

 

Goudmeerval

Na een korte dril ligt zijn gouden droom aan zijn voeten...een goudmeerval! Deze goudstaaf bereikte weliswaar niet de kolommen van het artikel in Dé Roofvis 127, maar mag natuurlijk er net zo goed wezen. Knap gedaan Mark; en nu op zoek naar een nóg groter zusje van deze vis, een exemplaar dat een poos geleden in hetzelfde water werd gespot!

 

Wil je het artikel lezen over de goudmeervallen? Neem dan een voordelig abonnement op Dé Roofvis, of bestel een digitale versie online.

 

 

Lees het in Dé Roofvis nummer 127...

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.