Apace: soms is klein gewoon beter…

29 september 2018 | Redactie

Soms is klein kunstaas beter, en soms iets groter kunstaas. Liefhebbers van light tackle en UL (ultra light) kunnen hier over meepraten, zeker in een land als Nederland waar de hengelsport groot geworden is met de boeken en ‘lessen’ van Jan Schreiner. Maar soms is het vissen met klein kunstaas ook noodzaak, wanneer je bijvoorbeeld in kleinere slootjes of beken aan de gang gaat…

 

Soms klein, soms groot...

 

Iron Claw

Onze Oosterburen bij Iron Claw houden het UL-vissen nog altijd in ere met mooie lichte hengeltjes en molens, maar ook met veel prachtig klein kunstaas in de Apace series. Waar veel sportvissers een klein twistertje, shadje of Hornetje op een licht loodkopje of de speld bevestigen, kiezen anderen voor een klein Apace plugje.

 

 

De altijd vangende suspending Apace M50 IMF…

 

Klein maar fijn

Het gezegde ‘Klein maar fijn’ gaat gewoon vaak op, ook bij het vissen. En het is heus niet alleen maar kleine baars wat het oplevert, maar ook grote baars, en eveneens snoek, forel, roofblei, winde en voorns pakken klein kunstaas. Hoe vaak zien we niet dat roofvissers vergeefs bezig zijn in een groot kanaal, rivier of ander viswater, terwijl 100 meter verderop iemand in een slootje de tiende baars en derde snoek binnenhaalt. Ieder het zijne, maar toch…

 

 

Met veel keuze in klein kunstaas...

 

 

En ook de nodige hardware...

 

Apace

De plugjes uit de Apace serie komen in diverse uitvoeringen, zoals ondieplopend, dieplopend, suspending of zinkend, terwijl er tevens poppertjes en zelfs een 4 cm groot jerkbaitje voorhanden is. De meeste plugjes meten 3 tot 5 cm. Er zitten ook bijzondere creaties tussen, die aantonen dat Iron Claw niet alleen maar de ‘standaard’ kunstaasjes produceert. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Apace TC45 TW: is het een visje, een garnaal, of toch een imitatie van een klein kreeftje met die voelsprieten? Een leuk kunstaasje om mee te ‘spelen’!

 

De Apace TC45 TW: waar is het eigenlijk een imitatie van?

 

Doiyo

En, ook belangrijk, Iron Claw zorgt ervoor dat de UL-visser en ook de streetvisser ook voorzien is van de belangrijke ‘randapparatuur’; want zoals gezegd zorgen zij ook voor prachtige UL-hengeltjes en molentjes (ook onder de naam Iron Claw Apace, maar ook onder het Doiyo label) en belangrijk gereedschap als een fijn Micro tangetje voor de kleinste splitringen op deze nietige kunstaasje. En ook dat mag wel eens gezegd worden.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.