Welke past jou beter: de i-Pilot of de i-Pilot Link?

01 oktober 2018 | Redactie

De Minn Kota is misschien wel de meest gebruikte elektromotor onder bootvissers. De bezitters van een fronttroller bij het roofvissen hebben daarnaast vaak de beschikking over een remote i-Pilot die een uiterst nauwkeurige handling van de boot mogelijk maakt. Nu is er naast de i-Pilot besturing ook de i-Pilot Link en zelfs de app voor op je smartphone. Ken je de verschillen? Welke is voor jouw set-up de beste optie?

 

De technologie maakt steeds meer mogelijk...

 

Minn Kota

Op het eerste gezicht lijken de twee afstandbedieningen natuurlijk op elkaar. De i-Pilot heeft echter een display met daaronder veel functies onder de knoppen, terwijl de i-Pilot Link een full-color LCD touchscreen bezit (waarvan je de digitale toetsen zelf kunt aanpassen) met ‘achter de schermen’ een Ethernet-koppeling die het samenspel tussen een Minn Kota elektromotor en bepaalde Humminbird fishfinders beter mogelijk maakt. Zo kun je met de Link bijvoorbeeld contourlijnen volgen die op een hiervoor geschikte Humminbird zichtbaar zijn.

 

 

Met precisie de bootpositie bepalen dankzij je Minn Kota elektromotor de snelle afstandbediening met i-Pilot (Link)...

 

i-Pilot Link

Omdat een touchscreen (i-Pilot Link) natuurlijk een ander gevoel geeft dan de knoppen op de remote van een i-Pilot met display, is daar al een onderscheid te maken in gebruik. Welke van de twee je het prettigst vindt, moet je gewoon ervaren en daarna een knoop doorhakken. De in de inleiding genoemde besturing via de app is ook mogelijk, maar deze laten we verder buiten beschouwing omdat hij weliswaar goedkoper is, maar ook minder mogelijkheden biedt dan de twee i-Pilots.

 

 

 

Powerdrives

Op de illustratie bij dit artikel kun je snel zien wat de verschillen in functionaliteit zijn tussen de i-Pilot en de i-Pilot Link en hoe de afstandbedieningen eruit zien. Niet alle Minn Kota’s zijn te gebruiken met de nieuwste i-Pilot Link. Zo kun je de veelgebruikte Powerdrives nog niet met de Link besturen, maar wel de nieuwste (vanaf 2017) Minn Kota modellen Ulterra, Terrova en de Ultrex, inclusief de zoutwaterbestendige Riptide uitvoeringen van deze drie.

 

 

Hier de verschillen in één overzicht. Niet goed leesbaar? Klik dan hier...

 

Technautic

Meer weten? Klik hieronder voor een visuele uitleg van de Minn Kota i-Pilot Link op YouTube, of klik hier voor meer achtergronden. In ons land worden Minn Kota en Humminbird verdeeld door www.technautic.nl

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.