Humminbird en Minn Kota: transducers in de boegmotor

28 november 2018 | Redactie

Het is wel weer een stap in de toekomst, wanneer je de nieuwste toepassing van Minn Kota ziet om de transducer voor bepaalde Humminbird sonartoestellen onderin de elektromotor te monteren. Dat betekent dus: geen transducerstang en losse transducer en kabel meer nodig. Deze ‘Built-in Mega DI’ (Down Imaging) transducer op de nieuwste Minn Kota modellen biedt Mega Down Imaging én 2D Chirp Digital Sonar op een geselecteerd aantal Humminbird Helix en Solix toestellen.

Goed nieuws voor de bootvisser...

 

Built-In Mega DI

Rommelige bedrading van een uitwendig gemonteerde transducer: het staat niet alleen lelijk, de transducer en de bedrading zijn ook onderhevig aan beschadiging. Met Built-In Mega DI is de transducer geplaatst in een duurzame behuizing en alle bedrading loopt door de schacht van de elektromotor, waardoor het er netjes en geordend uitziet en het bovendien bescherming biedt tegen de elementen. Minn Kota en Humminbird verdeler Technautic laat deze nieuwste vinding zien op de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht.

 

 

 

Minn Kota

Kun je het nog bijhouden? De ontwikkelingen op dit terrein gaan met sprongen tegelijk. Fabrikanten van sonar-apparatuur brengen bijna maandelijks verbeteringen uit, en sportvissers met een boot profiteren ervan. Humminbird (fishfinders) en Minn Kota (elektromotoren) werken al enige tijd samen om hun apparatuur op elkaar af te stemmen en dat werpt zijn vruchten af. De Built-In Mega DI is hier het voorbeeld van.

 

Mega Imaging

Humminbird’s Mega Imaging heeft de ogen van sportvissers geopend door fishfinders voor het eerst in de megahertz frequentie te brengen. Dankzij Built-In Mega DI kan jouw Minn Kota motor met haarscherpe Mega Down Imaging meer laten zien van wat zich direct onder de boeg bevindt, precies zoals het bedoeld was om te zien. Wil je weten of jouw Humminbird geschikt is voor Built-In Mega DI, kijk dan hier in de lijst met Mega DI of Mega SI Helix G2N of G3N Series model met een benodigde adapter, of de compatible Solix toestellen.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.