BatteryLabs gebruikerservaringen Dick van Hattem

03 december 2018 | Redactie

Sinds een aantal jaren zijn er lithium accu’s te koop voor de sportvisser. Nieuwe innovatieve dingen zijn altijd mooi. Zeker als je er 50 tot 60 kilo gewicht mee kan besparen in je visboot en tevens wat ruimte. Nu volgens hem de kinderziektes over zijn bij het gebruik van lithium en hij de kans kreeg om met de firma BatteryLabs in zee te gaan die zélf de accu’s in Nederland bouwt met de in zijn ogen allerbeste Samsung cellen, heeft Dick van Hattem van Metersnoeken.nl deze ‘Mega Umpf ’ een kans gegeven. Hieronder zijn ervaringen.

 

Dick van Hattem, na flink wat testwerk overtuigd van de Mega Umpf lithium accu... 

 

Bijsturen

“Mijn allereerste test was om de 24V 84Ah accu volledig leeg te varen. Mijn elektromotor, een 80 lbs Minnkota Terrova heb ik tijdens een dagje dood aas vissen voor anker gelegd, het elektronische anker wel te verstaan. Een uur of 8 tot 10 heeft de motor, gevoed door deze nieuwe accu, de boot op zijn plek gehouden. Bedenk daarbij dat behalve de schroef ook de kop voortdurend aan het bijsturen is om de boot exact op de plek te houden.

 

Trollen

De volgende visdag ben ik gaan trollen. Mijn boot die met 3 personen, een 60PK motor en volle uitrusting een 800 a 900 kilo weegt heeft 6 a 7 uur elektrisch gevaren alvorens de accu helemaal op was. Tot op de allerlaatste seconden voldoende power om de boot met 3 a 3.5 per uur voort te bewegen. Motor op standje 6 van de 10.  

Waterdicht en met rubber stootrand stabiel in de visboot...

 

Op groot water

De volgende dagen op groot water met meer wind, kracht 3 en soms 4, wist ik steeds rond de 6 tot 7 uur elektrisch te trollen - de stand van de elektromotor daarbij veelvuldig op 7 tot 7.5. Ik durf te beweren dat dit echt supergoed spul is. De hoogste energiewaarde per kilo door het gebruik van de allerbeste cellen die door een grootschalige inkoop voor ons als sportvissers betaalbaar zijn geworden.

 

Verticalen

Binnenkort ga ik snoekbaarzen. Ik maak mij totaal geen zorgen of de accu het een dag volhoudt. Als ik 6 tot 7 uur op stand 6 tot 7 kan varen zal het verticalen op standjes van 1 tot 3 - maximaal 4 - aan het einde van de dag ervoor zorgen dat ik 100% zeker niet met een lege accu sta. Minder gewicht en meer power. Heel erg content mee!”

 

Meer weten? Kijk op www.batterylabs.nl

 

Let op: BatteryLabs houdt in de aanloop naar maart 2019 een pre-order voor de lezers van Hét Visblad met een korting van 25% om er als eerste bij te zijn. Deze actie staat in de huidige december-editie en duurt tot 31-12-2018. Bestel op www.batterylabs.nl/actie en gebruik de actie-code: ‘HETVISBLAD’.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.