Alles voor de roofvisser: Dé Roofvis magazine 129

31 december 2018 | Redactie

Is Dé Roofvis 129 nu de laatste van het oude óf de eerste van het nieuwe jaar? Dat mogen de fanatieke roofvissers onder de lezers van dit populaire magazine zelf bepalen. Op één punt zijn de abonnees het alvast van harte met elkaar eens en dat is dat deze aflevering weer ramvol met gevarieerde artikelen staat over hetgeen dat hen dagelijks bezig houdt: het vangen van die fascinerende roofvissen! 

 

De spetterende cover met daarop een triomfantelijk kijkende Thomas van Schendel zet alvast de toon. Het artikel van zijn hand in deze bijdrage wakkert het passievuur voor – in dit geval – de snoek alleen maar nog meer aan. Wat een dijken van vissen vangen Van Schendel en consorten in eigen land! Met de vlieg, vanuit de bellyboat en dat op het echt grote water. Dus wie zei ook alweer dat alleen de mannen met peperdure boten in aanmerking komen voor de big mama’s? Veel betaalbaarder én spectaculairder dan dit kan bijna niet!

 

01

 

Over snoekexperts gesproken… Het vervolg van het uitgebreide interview met Sean Wit staat óók in dit magazine. Franklin Broeckx ontfutselde de beroemde snoekinternational nog de nodige tips & trics en hoort ondertussen van Seans plannen in 2019. Een andere topper die we in dit magazine verwelkomen is Rocky van Duijvenvoorde. Deze man wordt door menigeen gezien als een ware pikeur in de wat meer lichtere visserij op baars en snoekbaars. Op verzoek van de redactie schreef Rocky een artikel over zijn visserij met cranks; een aanpak die in deze koudere periode overigens nog heel goed werkt!


02

 

Je houdt ervan of niet, maar je kunt er niet omheen; het wedstrijdelement speelt in de roofvisserij een alsmaar grotere rol. Dat wedstrijdvissen niet alleen louter draait om tactiek, techniek en zeer professioneel materiaal legt Willem Stolk uit in ‘Gevoel of wijsheid’. Een korte overpeinzing die hij schreef kort na zijn deelname aan de World Crank Cup 2018. Wedstrijddruk is iets waar de reislustige Bram Bokkers geen weet van heeft, de flinke dosis spanning die komt kijken bij het vangen van een enorme Iraanse roofvis als ‘King Barbus’ kent hij echter maar al te goed. Wat een prachtavontuur én wat kan ze groot worden die Barbus esocinus!

 

03

 

In dit magazine eindelijk weer eens een artikel van Derk van der Molen. Als waar kunstaaskenner houdt hij de hedendaagse jerkbaitvisserij eens tegen het licht en beschrijft hij ondertussen hoe zijn aanpak van deze specifieke visserij er momenteel uit ziet. Geen Dé Roofvis zonder Jeroen Schoondergang! In zijn rubriek zet hij o.a. de ins en outs op een rijtje voor wat betreft het vliegvissen vanuit een boot. De makkers van de VisTD doen ditmaal ook een beroep op een boot. Die komt bij de Artic char visserij op het meer van Vättern in Zweden zeer goed van pas. Als het om een avontuurlijke visserij gaat, dan is de snoek zeker niet de enige roofvis die in dit land de klok slaat. Check het bedreven kat-en-muisspel van Willem Romeijn en Pieter-Bas Broeckx maar eens!

 

04

 

Een goede visboot is lang niet zo onbetaalbaar als veel roofvissers denken. Wim Russchen is een fervent bootvisser, maar heeft net als de meeste onder ons wel te maken met een beperkt budget. De Rhea Gipsy 4.80 waarop zijn oog uiteindelijk is gevallen, is uiteindelijk wel een boot waarop Russchen zeer trots is én waarmee hij komende jaren nog heel wat Nederlandse rovers gaat belagen. 

 

06

 

Voor de techneuten en uitprobeerders zijn de artikelen van Bart Debaes en Daniel van der Kraan heuse aanraders. Waar Debaes aan het trollen slaat met bladpilkers vanuit de bellyboat, treedt Van der Kraan met een verbeterde Pikeproof dropshotrig de zoetwaterrovers tegemoet; baars, snoekbaars óf zelfs snoek – met dropshotten zijn ze voortaan allemaal ‘de Sjaak’!

 

Wilt u voortaan alle interessante roofvisartikelen als eerste lezen, neem dan nu een voordelig abonnement: klik hier!


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.