Mijlpaal Mercury: bouw testhal nu afgerond

02 januari 2019 | Redactie

Als je een van de grootste fabrikanten bent van buitenboordmotoren, moet je ook groot denken, zo dachten ze bij Mercury. Een van de uitbreidingen bij de hoofdkantoren in Fond du Lac (Wisconsin) is afgelopen december geopend: een geluidsdichte testhal voor de buitenboordmotoren. Het twee verdiepingen hoge NVH Technical Centre is het grootste testcentrum in de watersportindustrie.

 

Faciliteiten om elke motor te kunnen analyseren en perfectioneren...

 

NVH Technical Centre

De drie letters NVH in het Technical Centre staan voor Noise, Vibration en Harshness. Enige gelijkenis met de Formule 1 waarbij prijzige windtunnels worden gebouwd om de beste aerodynamica te ontwikkelen, is natuurlijk niet denkbeeldig. Mercury investeerde namelijk sinds 2008 ongeveer 1 miljard dollar in de R&D development en ook dit NVH Technical Centre kostte Mercury een slordige 10 miljoen dollar.

 

 

Twee verdiepingen hoog...

 

Mercury Marine

Geluid, trilling en andere onprettige eigenschappen van mechanische aard of een mindere soepele bediening is natuurlijk een doorn in het oog van elke buitenboordmotorfabrikant en doet volledig afbreuk aan het plezier dat je als gebruiker hoort te ervaren bij een perfecte bb-motor. Vandaar dat Mercury met dit centrum investeert in nóg betere producten die de totale ervaring van het varen moeten perfectioneren en zelfs de kleinste onprettige details wil elimineren.

 

 

Geopend!

 

 

Ze zult er maar mogen werken als engineer...

 

Listening rooms

Om dat te bereiken kent het nieuwe technische centrum twee speciale ‘listening rooms’; testruimtes met apparatuur voor het meten van akoestische en mechanische geluiden, maar ook voor het bestuderen van beweging, vibraties en soepelheid van de motoren. ‘Een nieuwe mijlpaal en uitdaging voor onze engineers om elke motor te analyseren en perfectioneren’, aldus Tim Reid, Mercury Marine vice president van de product development & engineering afdeling.

 

 

Go boldly...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.