Grote vissen troef bij een Hollands nachtje pelagic vissen - video

04 februari 2019 | Redactie

De bekende Savage Gear prostaffer Daniel Dalien Vignjevic ging naar Nederland om eens te ruiken aan het pelagische vissen. Een van de hogeschoolvissers in ons land op dat gebied is Igor Vucenic. Igor en Daniel beleven een spectaculaire nacht als ze er samen op uit gaan met naast de standaard fishfinder tevens een Garmin Panoptix Livescope aan boord voor het precisiewerk.

 

Weinig kleine vis deze nacht...

 

Livescope

Met het gedeelde scherm op zowel de Livescope als de Downscope, en de perfecte bootcontrole van Igor met zijn Lund, lukt het zeer goed om het kunstaas via het schermvoorbeeld in de buurt van de zichtbare vis te krijgen.

 

 

De Panoptix Livescoop laat zien dat de shad vlak boven de vis hangt...

 

Pelagisch

Dat pelagisch vissen in praktijk zeker niet altijd ‘vissen op half water’ betekent, kun je zien wanneer er geregeld een ‘vlek’ tegen de bodem wordt bestookt met een geraffineerd aangeboden grote softbait. Wanneer een euforische kreet weerklinkt in het donker, is de aanbeet een feit.

 

 

Igor op weg naar de avondstekken...

 

 

Een van de zeven snoeken gaat terug...

 

Twintig snoekbaarzen

Pelagic fishing gaat vaak samen met het vangen van grote solitaire vissen. Ook op deze nacht met Igor en Dalien worden er maar weinig kleine snoeken en snoekbaarzen gevangen. Met twintig snoekbaarzen in de afmetingen 69-86 cm en zeven snoeken in de afmetingen 70-107 cm wordt het potentieel succes van deze methode nogmaals onderstreept, ook al is niet elke sessie zo mooi als deze.

 

Klik hieronder om de 22.30 minuten durende video te bekijken.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.