DUO Apex kunstaas door samenwerking topvissers Japan en USA

06 februari 2019 | Redactie

Het Japanse merk DUO International staat bekend om zijn zeer goede productontwikkelaars en kwalitatief hoogstaande kunstaasjes, zowel op gebied van hardbaits als softbaits voor een veelheid van vissoorten en technieken. Het merk kom je steeds vaker in de Nederlandse hengelsportzaken tegen door de verdeling via het Franse Ultimate Fishing, dat ook Megabass materialen levert.

 

 

Bekend van de Realis V-tail shad, een veelzijdige softbait...

 

 

DUO International

Wanneer je bij het doorspitten van de catalogus al met open mond zit te kijken naar die mooie scherpe foto’s en denkt dat DUO echt alles al gemaakt heeft wat je aan de waterkant kunt gebruiken, dan heb je het mis. De kundige Japanners hebben namelijk een nieuwe kunstaasserie op stapel staan door samen te werken met de Amerikaanse bass-legende Aaron Martens – drievoudig Bassmaster Angler of the Year in de USA. Met zulke titels achter je naam kun je echt wel een potje vissen, en dat is zelfs de Japanners niet ontgaan, ook al weten deze vaak net zo goed de bass te vangen als de Yanks.

 

 

De binnenkomst van Aaron Martens in de fabriek in Japan...

 

To the limits

De nieuwe kunstaasserie krijgt de naam APEX Series. Aaron Martens werkte hiervoor in Yaizu, Shizuoka (Japan) samen met Masahiro Adachi, de CEO en Chief Designer bij DUO International. Een eerste hardbait die wordt vrijgegeven in de serie is de VIBE 100. Tegen Angling International zegt DUO’s Martin Bakos dat de samenwerking zeer goed was en een voorbeeld van een ‘best of both worlds’ productie. Volgens hem heeft Martens intens samengewerkt met de Research & Developments afdeling van DUO: “Working with Aaron has truly been an eye-opening experience and has pushed Mr Adachi and the whole R&D team to the limits.”

 

 

De testwaterbak...

 

Testwaterbak

Maar het best wordt de samenwerking nog weergegeven in onderstaande video, waarbij je Martens in Japan aan het werk ziet en zijn ogen uitkijkt bij producten en de mogelijkheden om kunstaas te ontwikkelen en te testen. Hoogtepunt is een enorme testwaterbak met echte vissen waarbij je bovenin het kunstaas kunt inwerpen en onderin (ernaast) met het kunstaas kunt meelopen om de actie (en het geluid!) nauwgezet te volgen. Beter wordt het waarschijnlijk niet…

 

 

De eerste Vibes 100 lopen van de band als beginresultaat van de samenwerking...

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.