‘Irritante’ Headbanger Shad nu ook in 11 cm versie

08 februari 2019 | Redactie

Het zijn misschien wel het opvallendste kunstaasjes die er zijn, de Headbanger Shad en Headbanger Tail. De onvoorspelbare herrieschoppers zijn onlangs uitgekomen in een handzaam formaat, namelijk 11 cm, en dat is goed nieuws. Velen kennen de ‘irritante’ Headbanger in de 16 en 22 cm versie, een kunstaasje dat al veel snoek op de kant bracht omdat hij ook de Esox lucius enorm irriteerde.

 

De nieuwe Headbanger Shad in 11 cm...

 

Onvoorspelbaar

Het is met name de onvoorspelbare actie van de Headbanger, die hem laat opvallen. Je weet niet precies of hij een uitval naar links of naar rechts gaat maken, maar dat is tegelijkertijd ook de charme en ‘usp’ (unique selling point) ervan.

 

Headbanger Tail

Wanneer je de driedelige Headbanger Tail plug eens goed bekijkt, begrijp je niet dat er een voorbedachte rade aanwezig was bij het ontwerp, maar eerder een alcoholische inspiratie. Het ding rammelt aan alle kanten en de symmetrie is er ook niet elk moment. Maar dat is nu juist het leuke van de Headbanger. Na de driedelige Tail uitvoering van 23 cm kwam er ook een tweedelige 22 cm lange Shad uitvoering uit met een vaste shad achterzijde, weer later gevolgd door een 16 cm Shad uitvoering.

 

 

 

 

 

En daarna kwam de Headbanger Shad, die er nu ook in 11 cm is...

 

Headbanger Shad

De zwaardere en duurdere 22/23 cm uitvoeringen kun je alleen aan een flinke spinhengel binnendraaien, al varieert die ‘trekkracht’ op de hengeltop met het model dat je kiest. Er is namelijk een drijvende, suspending en zinkende uitvoering.  Met het uitkomen van de kleinere 11 cm uitvoering komt de Headbanger Shad binnen bereik van meerdere sportvissers, aangezien de lengte en het gewicht van 10 (drijvend), 11 (suspending) en 13 gram (zinkend) voor ‘normale’ spinhengels in aanmerking komt.

 

 

Meer baarzen als vangst dankzij de kleinere 11 cm versie...

 

 

Terwijl hij in de USA op dressuurwater voor mooie bass-vangsten zorgt...

 

Twitch

Je hoeft bij het binnendraaien geen moeilijke fratsen uit te halen omdat de Headbanger Shad zelf voldoende actie heeft en uit zichzelf al een ‘twitch’ of een uitval naar links of rechts uitvoert. Dat hierdoor een roofvis wel eens de plug zal missen, is van minder belang, want de actie levert alleen maar meer aandacht op van de roofvis, terwijl er met de 11 cm versie naast de snoek nu ook baars en snoekbaars tot de vangsten zullen gaan behoren. De 11 cm versie verschijnt in tien verschillende kleurpatronen. 

 

 

Staart kapot? Gewoon een nieuwe erop schroeven.. Ook andere merken shads kun je passend maken en erop draaien...

 

Loodvrij

De ‘wire-through-body construction’ heeft een variatie aan kogeltjes gekregen die een voller ratelend effect hebben. Toch is de Headbanger als Scandinavisch product loodvrij uitgevoerd omdat er stalen kogeltjes worden gebruikt. De schoepstaart is bevestigd met een ‘corkscrew’ constructie zodat je een beschadigde staart eenvoudig kunt vervangen door een nieuwe staart.

 

Klik hieronder voor een filmpje van de nieuwe 11 cm Headbanger.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.