Praktijktest Batterylabs lithium-ion accu op een Orka Blackfish

17 februari 2019 | Redactie

Sinds een paar jaar is de lithium-ion accu ook op de hengelsportmarkt aanwezig. Deze accu’s staan erom bekend dat ze licht van stuk zijn met dezelfde capaciteit als een normale gel/loodzuuraccu. Bootvisser Beert Hup was in het begin wat sceptisch over het concept, won wat informatie erover in en kon uiteindelijk een praktijktest met de  Batterylabs Lithium-ion accu 84AH 24v uitvoeren. Hieronder zijn verslag.

 

Zorgeloos vissen met voldoende prik in de accu van je boot...

 

“Ik had het geluk om de accu van Batterylabs te kunnen testen en daar was ik maar wat nieuwsgierig naar. Er werd bij gezegd: ‘flink uittesten’! Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. De accu werd geïnstalleerd op de Orka Blackfish 500 tiller en opgeladen voor de volgende dag…

 

Volle bak

De eerste sessie die werd bevist was gelijk op groot water en met een windkracht 4 Bft tot 6 Bft kon de accu gelijk aan de bak. Onder het vissen door hebben we even een kijkje genomen op de indicatoren die op de accu zijn verwerkt, hoe vol de accu nog zou zitten. Na 4,5 uur volle bak tegen de wind op gevaren te hebben gaf de indicator aan dat er op een regel van vijf streepjes nog vier over waren. Verbazingwekkend! Je begrijpt; aan het einde van de dag waren we opnieuw nieuwgierig wat de accu nog verbruikt had die andere vier uur. Nog steeds 4 streepjes, ongelooflijk!

 

 

Stootvrij en waterdicht opgeborgen...

 

Golven

Dit beloofde dus wat voor een weekend vissen met vrienden op een ander groot water. De accu werd opgeladen voor het weekend, en na de vrijdag te hebben gevist met windkracht 2 Bft tot 3 Bft wist ik eigenlijk wel zeker dat ik hem niet hoefde op te laden voor de volgende dag. Zaterdag waren we weer op groot water en met een windkracht 4 Bft tot 6 Bft was het zowaar spokerig op het water.

De golven waren tot 1 meter hoog, maar er moest en zou gevist worden! Enfin, na een hele dag vissen met deze wind waren we blij dat we weer aan de kant stonden.

Maar nu het allerbelangrijkste, de accu. Die gaf aan dat hij nog op vier streepjes stond en ik kon mijn ogen weer niet geloven; wat een power moet deze accu hebben!

 

 

Beert Hup met weer een mooie snoekbaars...

 

Batterylabs

Nu was dus alleen nog de zondag aan de beurt. Met een windkracht 4 Bft tot 5 Bft was het opnieuw pittig op het water. Ik zal je niet te lang in spanning laten zitten: na deze dag vissen gaf hij nog drie streepjes aan en ben ik zoals je zult begrijpen verknocht aan deze accu! De Batterylabs Lithium-ion accu 84AH 24v is een accu die kleiner is dan een standaard 105 ah loodzuuraccu, en met een gewicht van 10,5 kg lichter dan een loodzuuraccu en voor mijn gevoel met véél meer power dan een loodzuuraccu. Deze lithium-ion accu heeft voor mij bewezen dat hier de toekomst ligt voor vele andere bootvissers en gebruikers.”

 

Aldus een zeer tevreden gebruiker Beert Hup.

 

Lees ook het eerdere verslag over deze accu van Dick van Hattem.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.