Kijken op de webcam hoe je visstek erbij ligt

22 februari 2019 | Redactie

Ken je dat: je woont in het binnenland, maar je wilt een dagje vissen aan zee. Hoe weet je nu zeker hoe de situatie aan zee is? In het binnenland zijn de weersomstandigheden immers misschien heel anders dan aan de kust. Een webcam of live-stream ter plekke kan in dat geval uitkomst bieden of een realistischer beeld geven van jouw zeebaarsstek in Hoek van Holland of jouw platvis-oppertje bij IJmuiden of Scheveningen!

 

Een mooie branding bij Club Zand in Castricum….

 

Live

Vanuit het binnenland verkijk je je vaak op het weer aan zee. De kracht van de wind is aan zee meestal sterker, en de windrichting soms ook net anders. In dat geval is het handig om even een webcam te bekijken met live beelden van je visstek om te kijken hoe ‘de vlag erbij hangt’. Je kunt in dat geval zelfs zien hoe de golven en de branding loopt tegen het strand of de pier, en ook kun je ‘live’ bekijken of het druk is aan het strand en zelfs kijken of jouw favoriete stek op dit moment bezet is door een andere visser…

 

 

De veerboot komt net aan in de haven van Hoek van Holland...

 

Webcams

Op de website www.zeilen.nl kwamen we een artikel tegen met leuke webcams op stekken waar ook zeevissers geregeld een hengeltje uitgooien. Hier kun je de volgende bekijken: Strand Midsland aan zee, Terschelling; Strandpaal 9, Texel; Havenmond Harlingen; Nogal Wiedus noord, Den Helder; Webcam Petten; Marina Seaport, IJmuiden (inmiddels verwijderd – kijk hier voor de webcam van de Zeesluis IJmuiden; Webcam Noordwijk; Webcam Katwijk aan Zee; Zuidelijk Havenhoofd Scheveningen; Noordelijk Havenhoofd Scheveningen, Livestream Hoek van Holland; Zeegat Vlissingen en strandpaviljoen De Branding in Zoutelande.

 

 

 

Die twee stekken op het Zuidelijk Havenhoofd Scheveningen zijn in ieder geval bezet...

 

Aanklikken

Om de webcams te bekijken, klik je hier op het betreffende artikel op de website van www.zeilen.nl. Als voorbeeld hebben we enkele van de genoemde stekken rood gemaakt. Deze kun je aanklikken om meteen naar de webcam te gaan. Zit jouw stek er niet bij? Kijk dan eens op deze website, dan vind je er nog veel meer!

 

 

 

Weinig toeristen op een mistig strand van Hoek van Holland...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.