Monster ‘alligator gar’ van 230 cm uit Texas

03 maart 2019 | Redactie

In de USA is de ‘alligator gar’ op het eerste gezicht een kruising tussen een krokodil en een arapaima. De vis met de vervaarlijke tanden in de krokodillenbek kan flinke afmetingen bereiken en tientallen jaren oud worden. Er wordt ook op gevist. In onderstaande catch & release video van The Fish Whisperer wordt een monstervis gevangen in de Trinity rivier in Texas.

 

Een tientallen jaren oude vis wordt teruggezet...

 

Prehistorisch

De prehistorisch ogende gar heeft het niet makkelijk gehad en leed behalve aan een slecht imago, net als de zalmen en andere riviervissen onder de aanleg van dammen in hun ecosystemen, die de stand aanmerkelijk liet teruglopen. Vandaar dat ze in de verschillende staten waar ze voorkomen door de wet beschermd zijn en het vissen erop aan strenge regels is gebonden.

 

 

'Oh my gosh'...

 

Catching Dinosaurs

Catching Dinosaurs guide service, die deze vangst begeleidde, start rond deze tijd in maart weer haar c&r vissessies in deze rivier. Oké, nog even de afmetingen van de vis in de video: de lengte bedroeg 92 inch (230 cm) en het geschatte gewicht 227 lb. Het officieuze record van deze vissoort staat op meer dan 14 voet (240 cm door Dianna Walker) en het lijdt geen twijfel dat er nog veel grotere exemplaren rondzwemmen.

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.