Nieuwe partners voor ‘loodvrije’ Predator Tour 2019

13 maart 2019 | Redactie

De belangstelling voor de bekende roofviswedstrijd Predator Tour is nog altijd groeiende. De organisatie van de meerdaagse bootwedstrijd, die in Nederland van 31 mei t/m 2 juni 2019 zal plaatsvinden op Hollands Diep, Haringvliet en Amer, heeft een contract getekend met Abu Garcia en Berkley als partner van de Predator Tour.

 

De roofviswedstrijd met een Zweedse en Nederlandse editie...

 

Hoger niveau

Deze hengelsportgiganten hebben de Predator Tour verkozen als hun voornaamste partner op het gebied van roofvistoernooien binnen Europa. Daarbij zal Abu Garcia zich met name doen gelden als sponsor voor molens en reels en neemt Berkley de honneurs van de lijnen waar. Zowel Abu Garcia als Berkley hebben de intentie om de Predator Tour als evenement op alle fronten naar een nog hoger niveau te tillen. Dat de organisatie in de persoon van Evert Oostdam (directeur van Pike Master Lures) hiermee zeer content is, laat zich raden.

 

 

Loodvrij

Vorige week werd tevens bekend dat het roofvistoernooi het initiatief neemt om de 2019 editie ‘loodvrij’ te laten plaatsvinden. Met deze opvallende stap toont de Predator Tour zich opnieuw een voorloper, die een goed voornemen in praktijk brengt en daarmee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid toont. Weet u het nog? In mei 2018 werd de ‘Green Deal Sportvisserij Loodvrij’ ondertekend. Deze overeenkomst tussen diverse ministeries, de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten, Dibevo en Sportvisserij Nederland heeft als doel om het gebruik van lood binnen de sportvisserij de komende jaren af te bouwen. De eerst drie jaar met 30%, daarna wil men het loodgebruik in 7 jaar volledig uitbannen.

 

 

Een snoek van ruim 130 cm voor de 2018 winnaars Gerald Vierhout (foto) en Hendry Vis...

 

Cultuuromslag

Sportvisserij Zuidwest Nederland, hengelsportfederatie in het gebied van de Predator Tour, is verheugd over dit besluit en hoopt dat ook andere wedstrijden op deze manier steeds vaker ‘loodvrij’ zullen worden gehouden. Voor het terugdringen van lood is volgens ZWN een publieksvriendelijke cultuuromslag nodig op alle niveaus, zowel bij de ‘gewone sportvisser’ als bij wedstrijdvissers en bij producenten, distributeurs en detaillisten.  

 

Kijk voor meer nieuws over de Predator Tour op de website of de Facebook-pagina.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.