Eerste Open NK Streetfishing op 9 november 2019

15 april 2019 | Redactie

Op 9 november 2019 zal het eerste officiële Open NK Streetfishing gehouden worden. In Amsterdam gaan 50 koppels (100 deelnemers) de strijd met elkaar aan om die titel. Hiermee krijgt deze vorm van wedstrijdvissen een officiële status binnen de georganiseerde wedstrijdvisserij. De organisatie is in handen van Sportvisserij Nederland en de Snoekstudiegroep Nederland-België (SNB).

 

Streetfishing, populair bij de jeugd (foto Fishinginholland.nl)

 

Streetfishing

Streetfishing is als discipline niet meer weg te denken. Ook Sportvisserij Nederland en de SNB zijn overtuigd van het succes van ervan. Middenin de stad, met een rugzak op, maximaal twee hengels binnen handbereik en dan actief op zoek naar verschillende roofvissen om te vangen. Deze urban manier van wedstrijdvissen slaat aan bij jong en oud.

 

 

Streetfishing: een spannende ontspanning in wedstrijdverband...

 

Open NK

Sportvisserij Nederland en SNB hebben besloten om op zaterdag 9 november 2019 het eerste officiële Open NK Streetfishing te houden. In Amsterdam gaan 50 koppels proberen zoveel mogelijk centimeters roofvis te vangen. De doelsoorten zijn snoek, snoekbaars en baars, maar bijvangst in de vorm van roofblei, winde, pos, bot of meerval telt ook mee. Inschrijven kan vanaf deze zomer – de datum zal tijdig worden gecommuniceerd – waarbij geldt dat wie het eerst komt het eerst maalt. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- per koppel. Bij de eerste editie krijg je bovendien als lid van de SNB een korting van 50%.

 

Het streven is om vanaf 2020 een volwaardige competitie op te zetten met selectiewedstrijden in de federaties. Momenteel wordt bekeken hoe de wedstrijden die verschillende federaties nu al organiseren in een grote competitie kunnen worden gegoten. Houd de website van Sportvisserij Nederland en de SNB in de gaten voor meer informatie. 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.