Mercury breidt verder uit bij fabricage unit voor propellers

08 mei 2019 | Redactie

Na een investering in een geluidsdichte testhal voor Mercury buitenboordmotoren in december 2018, is Mercury bij haar hoofdkantoren in het Amerikaanse Fond du Lac (Wisconsin) nu van start gegaan met de werkzaamheden voor een nieuwe toevoeging aan de productiefaciliteit waar de propellers van het bedrijf worden gegoten. 

 

Mercury maakt inmiddels meer dan 400 verschillende soorten propellers...

 

Investering

De uitbreiding zal het bedrijf in staat stellen om zijn huidige productie van roestvrijstalen propellers zo goed als te verdubbelen. In totaal zal Mercury 17 miljoen dollar investeren in de uitbreiding van de faciliteiten. Dit brengt de totale investering van het bedrijf sinds 2008 op meer dan 1,1 miljard dollar.

 

Met drie bladen...

 

Of vier bladen...

En kom je er niet uit, dan is er altijd nog de Propellor Selector...

 

Groei

“De groei van de markt voor viertakt buitenboordmotoren met hoge vermogens en de positieve marktrespons op de nieuwe V6- en V8-buitenboordmotoren van Mercury hadden een ongekende toename van de vraag naar roestvrijstalen propellers tot gevolg”, legt Dirk Bjornstad uit, Mercury Marine Propellers General Manager.  “Deze kapitaaluitbreiding heeft tot doel de propelleractiviteit af te stemmen op onze toegenomen groei en deze te positioneren om extra marktaandeel te veroveren met nieuwe propellerontwerpen die tot de beste in hun klasse behoren.”

 

 

Breed scala

Mercury blijft de wereldleider op het gebied van de productie van propellers voor buitenboordmotoren en hekaandrijvingen, zowel voor de productie in aluminium en roestvrij staal als voor de prestaties van de producten. Het bedrijf produceert meer dan 400 verschillende propellers voor een breed scala aan boottoepassingen.

 

Duurzaam

Bij de uitbreiding zal Mercury ook de duurzaamheid in de productieprocessen van de fabriek verder aanscherpen.  Een belangrijk aandachtspunt bij de productieprocessen ligt hierbij op het vlak van energie- en waterverbruik.

 

Klik hieronder voor een fraai Mercury filmpje tijdens de Miami Boat show van dit voorjaar.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.