Op tv: gevarieerde VIS TV XL en Jeremy Wade op reuzenheilbot

18 mei 2019 | Redactie

Dit weekend weer leuke sportvisserij op televisie met een gevarieerde aflevering van VIS TV XL met specialisten aan het werk zien op grote forel op de vliegenhengel en brasem aan de matchhengel, terwijl Jeremy Wade in de derde aflevering van Dark Waters op zoek gaat naar een mega-heilbot in Alaska.

 

Jeremy Wade in Dark Waters op zoek naar de heilbot...

 

De tweede aflevering van VIS TV XL brengt zondag 19 mei een gevarieerd programma met voor elke sportvisser wat wils. Daniël vist met wereldkampioen Luciën de Rade op brasem met de matchhengel en Marco gaat met vliegvisspecialist Jan Kamman achter grote forellen aan. Zoals gebruikelijk op RTL7 op zondagochtend om 9:30 uur.

 

 

Wereldkampioen Luciën de Rade laat zien hoe je met de matchhengel vist...

 

 

Ook aandacht voor het strandvissen met de feederhengel...

 

Vismigratie

Ook vismigratie krijgt in deze aflevering aandacht. Bard Borger brengt een bezoek aan project ‘Swimway Vecht’ vlakbij Dalfsen, waar windes zenders krijgen ingebracht om ze tijdens hun trek door de Overijsselse Vecht te kunnen volgen. Lokale sportvissers dragen een flinke steen aan het onderzoek bij. Aan het strand van de Zeeuwse Vrouwenpolder vist Thom Beentjes samen met Marco Oreel licht en actief met de feederhengel.

 

 

Jan Kamman zoekt de grote forellen in Assen...

 

 

Samen met Marco Kraal en de cameraman...

 

Cold Water Mysterie

Op Animal Planet kunnen degenen die deze zender in hun pakket hebben (vaak worden de afleveringen later in het jaar op Discovery Channel herhaald) dit weekend de derde aflevering van Dark Waters bekijken, waarin Jeremy Wade naar Alaska gaat op zoek naar een reuzenheilbot. Via TvGids.nl kun je in de zoekfunctie (typ Dark Waters) alle tijdstippen vinden waarop Dark Waters staat geprogrammeerd.

 

 

Jeremy Wade had al eerder heilbot uit Alaska in handen in zijn River Monsters series...

 

Heilbot

De nieuwe aflevering, genaamd Cold Water Mysterie, staat zondagavond om 20 uur voor het eerst in het schema. Jeremy gaat terug naar Alaska om er de problematiek van opkomende en verdwijnende vissoorten te onderzoeken in relatie tot de visstand en het voorkomen van de grote heilbotten. Er zijn nogal wat veranderingen, merkt hij. Al doende behandelt hij ook het voorkomen van subtropische vis in Alaska en het dichterbij komen van een warmere golfstroom. Door onder meer tegenslag door opkomende dichte mist en het verspelen van enkele heilbotten, blijft het spannend of hij nog zo’n dikke platvis in de boot weet te krijgen. Kijken dus!

 

Klik hieronder om de promo van VIS TV XL te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.