Drie 90+ snoekbaarzen in één dag - blog Wiljo van Daalen bij Roven.nl

21 mei 2019 | Redactie

Wiljo van Daalen bereidt zich net als veel andere roofvissers voor op de opening van het ‘roofvisseizoen’ aanstaande zaterdag. Maar de blogger van Roven.nl schreef ook een verslag van een gedenkwaardige laatste dag van het seizoen eind maart 2019…

 

Een kapitale snoekbaars...

 

Smeltwater

“Het voorjaar staat weer voor de deur! Temperaturen gaan weer omhoog en de eerste mooie lentedagen hebben we alweer gehad. Dit gebeurt natuurlijk niet alleen in ons land, maar ook in Oostenrijk en de Zwitserse Alpen. De eerste warme zonnige lentedagen laten de sneeuw smelten in de bergen en dit smeltwater komt via talloze rivieren ook in onze grote rivieren terecht. Als dit ieder jaar weer gebeurt treden onze rivieren weer buiten hun oevers en laten de uiterwaarden tussen de dijken in uitgestrekte watervlaktes veranderen.

 

Witvis

Voor ons als vissers word het met al dat smeltwater allemaal niet eenvoudiger maar dit alles biedt natuurlijk ook kansen. Aangezien de stroming op de rivier nu een stuk sterker is geworden kiest veel witvis ervoor om uit deze harde stroming te gaan liggen.

 

 

Hoge waterstanden, goed voor een spannende blog...

 

Grindgaten

Achtervolgd door de roofvissen trekt de witvis de in verbinding staande grindgaten op. Deze grindgaten die bij normale waterstanden vrij helder zijn, worden nu troebel wat bij de visserij op witvis vaak funest is voor de vangsten. Voor het vissen op snoekbaars is dit troebele water juist een hele vooruitgang, zeker als je deze pelagisch wilt belagen. En laat dat nu net mijn plan zijn….”

 

Verder lezen? Het complete verslag van Wiljo lees je hier...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.