Pioner Active 14: uniek en onverwoestbaar

28 mei 2019 | Redactie

Een bijzondere boot van een bijzonder merk. Dat kun je zeker zeggen van de onverwoestbare boten van het Noorse merk Pioner, die door Yamaha worden verdeeld over de dealers in Nederland en België. De Pioners zijn gemaakt uit één mal van het onverwoestbare polyethyleen kunststof. Een van de 19 modellen - ook zeewaardige modellen - is de recente Pioner Active 14; een pracht visboot die tegen een stootje kan…

 

De prachtige Dark Line uitvoering van de sterke Noorse visboot...

 

Yamaha

Tijdens de Proefvaardag van Yamaha in Biddinghuizen afgelopen weekend mocht het publiek ook kennismaken met onder meer deze Pioner Active 14 in console uitvoering met een 9.9 pk Yamaha erachter. Met een stevige bries over het Veluwemeer toonde de 411 cm lange en 173 cm brede boot zijn grote stabiliteit. Rond de 200 kg zwaar (190 drooggewicht) hoeft er ook geen grote trailer achter de auto. Bovendien is de Pioner Active 14 in de schitterende dof zwartgrijze Dark Line uitvoering (er is ook een witte) erg ‘bruut’ om te zien.

 

 

Er is ook een witte uitvoering en een tiller...

 

 

Voor jong en oud...

 

 

 

 

 

 

 

Veel ruimte en opbergmogelijkheden, en aanvullende opties...

Niet zachtzinnig

Waar je deze Pioner Active 14 voor zou gebruiken? Voor wat eigenlijk niet? Je gebruikt hem als familieboot, maar geeft hem ook moeiteloos uit handen aan je puberende tieners (er kunnen 4 tot 5 man aan boord) die er niet te zachtzinnig mee omgaan en wel eens langs de stenen aan de oever schuren of de steiger aantikken bij het aanmeren. Maar vooral de sportvisser kan er alle kanten mee op. Met max 20 pk motorvermogen kun je er als roofvisser mee trollen, verticalen, werpen; als karpervisser is de boot stabiel genoeg om je rodpod in te plaatsen op een ‘onbereikbare’ veelbelovende stek; en als witvisser kun je ouderwets de Pioner voor anker leggen bij een lelieveld, of langs de rietkraag een mooie voerplek aanleggen voor de zeelt, brasem en voorns.

 

Binnenkort kun je hier meer lezen over deze veelzijdige boot en ook over een andere; de Linder Arkip 530, een aluminium alleskunner. Stay tuned!

 

 

In goed gezelschap van enkele Busters...

 

 

...en een bijzondere Linder Arkip 530!

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.