Zoo & Zo: spannende Top 3 oppervlaktekunstaas

29 mei 2019 | Redactie

Het nieuwe roofvisseizoen is weer open. In de zomerse maanden is het effectief om met oppervlaktekunstaas aan de slag te gaan. Er zitten momenteel veel kikkers,  jonge eenden en jonge meerkoeten op het water, een smakelijke hap voor de snoek. Er gaat niets boven de aanbeet bij een oppervlaktekunstaas: Je schrikt je het apelazerus, je hartslag vliegt omhoog en je staat met een kromme hengel met gierende molenslip in je handen.

 

Freddy the Frog...

 

Er zijn veel verschillende soorten oppervlaktekunstaas, maar bij Zoo & Zo hebben ze een Top 3 samengesteld die bekend staat als ‘Peters Top 3’. Hij luidt als volgt:

 

Berkley Bullet pops

De Berkley Bullet pops is een mooie slanke popper in drie verschillende lengtes: 6, 7 en 8 cm. Een popper die erg makkelijk te vissen is en het heerlijke plop geluid maakt waar hij zijn naam aan dankt. Kleine korte rukjes aan de hengel geven is al genoeg om deze popper binnen te vissen om de rovers te triggeren. Een ideale popper waar baars, snoek en zeker ook roofblei vol overgave op klappen! Klik hier voor meer info en prijzen.

 

 

De Berkley Bullet pops...

 

Savage Gear 3d Suicide Duck

Een imitatie eend die over het water waggelt als een echte eend, dat is de Savage Gear 3d Suicide Duck. Vooral nu er zoveel eendenkuikens zijn een echte killer. Leverbaar in 10,5 en 15 cm. De 10 cm is prima met een lichtere spinhengel te vissen, voor de 15 cm versie is een wat zwaardere hengel aan te raden. Vis de duck binnen door hem een metertje rustig binnen te draaien en dan voor een seconde of twee stil te laten vallen. Spannend! Klik hier voor meer info en prijzen.

 

De Savage Gear 3d Suicide Duck...

 

Westin Freddy the frog

Met een vertegenwoordiger als Luc Coppens die helpt met bedenken en het ontwikkelen van het Westin kunstaas kan het niet anders of het gaat om beproefde kunstaasjes. Nieuw in het assortiment is Freddy The Frog. Een kunstaas dat exact op een kikker lijkt, maar als je deze aan je hengel binnen vist weet je niet wat je ziet!

 

Een mooie Freddy the Frog kikker...

 

Door de zwemschoep op de kikker heeft hij een heerlijke waggelende actie en doordat er een scharnierpunt in het lichaam zit en de poten uit drie delen bestaat, zwemt hij als een echte kikker.

Vis deze kikker ook binnen met tussenpozen. Draai hem een meter of twee binnen en laat hem dan even stil vallen. Wacht een seconde of 2- 3 en draai hem weer een stukje binnen. Klik hier voor meer info en prijzen.

 

Niet snel aanslaan

Tenslotte dit: sla bij een aanbeet op een oppervlaktekunstaas niet te snel aan. Aangezien je de aanbeet ziet sla je vaak al aan voordat je de vis voelt. Het gebeurt regelmatig dat een roofvis de eerste keer mis grijpt bij een oppervlaktekunstaas. Vis je kunstaas daarom gewoon door, tot je het gewicht van de roofvis voelt en zet dan de haak. Makkelijker gezegd dan gedaan misschien, maar probeer je geduld te bewaren, vis rustig door en als je de vis voelt sla je aan!

 

Heb je het prachtige Fishing & Food festival gemist bij Zoo & Zo? Klik dan hieronder voor een aftermovie.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.