Met ‘harde’ krabben aan de haak naar de gladde haaien

25 juni 2019 | Redactie

We stappen met Graeme Pullen van de Totally Awesome Fishing Show aan boord van het schommelende kleine bootje met als aas een flinke bak vol ‘harde’ krabben. Even opgelet daar in Zeeland, want dit is een prima aasje voor gladde haaitjes…

 

Haaitjes zijn gek op krabben...

 

Smoothound

Ook Graeme is daar natuurlijk van op de hoogte wanneer hij met zijn maten Craig en Tommo koers zet naar de stekken om de ‘smoothounds’ achter de vodden te zitten aan de zuidkant van de Bristol Channel vanuit Somerset. Er wordt een flinke bries verwacht en aan boord van de 21-voets Pirate staat het drietal geen moment waterpas.

 

 

Geen moment waterpas in de Bristol Channel...

Koelbox

Je hoeft niet per se zachte krab te hebben om ermee te vissen op haaitjes. Tommo bewaart ze in de koelbox omdat ze dan langer fris blijven. Let ook op de manier van aanhaken. In Somerset werkt het goed. Verder gebruiken de Engelsen ook geen poken om op haaitjes te vissen. Gewoon wat lichtere of medium spinhengels en een molen met goed afstelbare slip.

 

 

Zoek de haai...

Zeeland

In Zeeland worden momenteel ook veel haaitjes gevangen vanaf de charterboten. Reserveer een plekje om dit een keer mee te maken!

 

Klik hieronder om de 27 minuten durende film te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.