The Zander Game: op snoekbaarsjacht met de Gobygo shad

30 juni 2019 | Redactie

Dat het merk Sakura steeds meer vaste grond krijgt in de landen buiten Frankrijk, is niet voor niets. De kwaliteit die het merk voorop stelt, heeft geleid tot eersteklas materialen. Met name op gebied van hengels en kunstaas maakt Sakura naam in Engeland en ook steeds meer in Nederland. Op softbaitgebied blijkt de Gobygo shad telkens weer een toppertje voor baars en snoekbaars.

 

Gwyll Mead met een recente Gobygo vangst... (Foto’s Jordan Ackers)

 

Gobygo

De Gobygo werd in 2018 geïntroduceerd op de EFTTEX. De grondel-imitatie is er in 86 en 105 mm uitvoering in zes kleuren. Wat hem onderscheidt van andere grondelimitaties is dat er geen krampachtige 1 op 1 kopie van een grondel is gemaakt, waarbij lastige borstvinnetjes de actie in de weg zitten. Het zwemgedrag is echter dankzij onder meer de schoepstaart, een zeer goede imitatie van de grondel, evenals de rest van het gemodelleerde afgeplatte lichaam.

 

 

Afgeplat lichaam voor een langere glijvlucht...

De frisse Apple Mint kleur...

 

 

Net geen 90 cm deze keer...

 

De Holo Brownie kleur...

Sakura

Sakura-visser en Dé Roofvis auteur Gwyll Mead kan erover meepraten. Deze kantvisser en snoekbaarsjager pakte deze week nog een mooie vis op de Gobygo in Apple Mint kleuren.  Vissend met een vismaat uit Engeland, haakte hij een sterke snoekbaars in de schaduw van een brug en moest alle zeilen bijzetten om hem met zijn 230 cm lange Speciz Zander Game te pareren.

 

Klik hieronder voor beelden van de Gobygo.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.