HISWA te Water 2019: van rubberboot tot superjacht

03 juli 2019 | Redactie

Meer dan 300 boten met een totale lengte van zo'n 3 kilometer zullen van 4 tot en met 8 september 2019 tijdens de HISWA te Water te bewonderen zijn in de Bataviahaven in Lelystad. Hiermee is het aanbod aan boten maar liefst 12% groter dan de afgelopen editie.

 

Van 4 t/m 8 september in Lelystad...

 

Met nog twee maanden voor de boeg zijn de voorbereidingen voor de HISWA te water in volle gang. In overleg met de exposanten heeft de organisatie de inrichting van de Bataviahaven verder geoptimaliseerd. Door de schepen met de spiegel oftewel achterzijde naar de kade/steigers te leggen is sprake van total view. Veel exposanten zullen hun primeurs aan exclusieve drijvende paviljoens presenteren.  Exposanten die hebben gekozen voor een merken paviljoen zijn Isloep, Interboat, Hanze, Aquatec, Prins Watersport, Mercury, Honda, Suzuki, Nimbus, Yamaha, SeaFury, Boot aan Stroom, Lengers, Saffier, Najad en  Rapsody.

 

 

De nieuwe V-6 Fourstrokes zullen ongetwijfeld te vinden zijn op deze HISWA te Water…

 

Golden Boulevard

Nieuw is de Golden Boulevard, waar de grotere exclusieve jachten van 15 meter en langer, te bewonderen zullen zijn. Het neusje van de zalm met exclusieve schepen van merken als Princess, Fairline, Holterman, Zeelander, Contest, Sturier, Prestige Bluegame, Sacs, Mulder, De Valk, Wajer en Steeler. De gemiddelde bootlengte tijdens de 36ste HISWA te water bedraagt 9.98 meter. Met een lengte van 25 meter is de Princess 75Y de langste, een RIB(je) van 2.5 meter de kleinste. Uiteraard zijn alle segmenten vertegenwoordigd: van hout, polyester tot staal en van zeil- en motorjachten, tenders tot sloepen.

 

 

Sloepen en motorboten...

 

Multihulls

Een zichtbare trend is de groeiende belangstelling voor multihulls oftewel catamarans en trimarans. "Dit is echt een groeimarkt,'' aldus salesmanager Alex Hoeve. "Je ziet dat steeds meer particulieren kiezen voor het comfort en de goede zeileigenschappen van dit soort schepen die zeer geschikt zijn voor het maken van lange tochten en reizen.”

 

Boot aan Stroom

Elektrisch varen is binnen de watersport een actueel onderwerp waar de organisatie van de HISWA te water uiteraard graag een platform voor biedt. Dit gebeurt op het zogenaamde Boot aan Stroom Paviljoen waar bezoekers voor alle vragen over elektrisch varen terecht kunnen. Allerlei vormen van aandrijvingen zijn te zien. Zowel voor langzaam- als snel varend. De Stille Boot coördineert het totale programma. En als u denkt dat elektrisch varen alleen voor sloepen is, dan heeft u het mis. Ook voor bijvoorbeeld zeilboten zijn er interessante opties.

 

 

Het rubberbootmerk Yam heeft t/m augustus 2019 een prachtige combi aanbieding bij aanschaf van een nieuwe Yam boot. Ook interessant voor karpervissers.

Lees hier de details…

 

Motorboten

Eigentijds en innovatief. Dat is wat opvalt bij de motorboten die in Lelystad getoond worden. Voorbeelden hiervan zijn de Vedette 35, de Korvet 14, de Boarnstream 1440 en de Drentsche Kotter. Dat de Nederlandse jachtbouw garant staat voor zeer hoge kwaliteit, is geen geheim. Ook de categorie ‘Snelvaren’ zorgt voor een gevarieerd aanbod. Van snelvarende sloepen/tenders tot aluminium planerende motorjachten, waar de Atlantic A500 een mooi voorbeeld van is. Bij de eerste groep zie je dat vaak gekozen wordt voor een outboard motor. Op de HISWA zijn alle bekende motoren merken aanwezig met diverse wereldprimeurs.

 

Het is sowieso verstandig om voor een bezoek aan de HISWA te water voldoende tijd uit te trekken, want ook op de kade is genoeg te zien. Van apparatuur, motoren, stabilisatoren, nautische boeken tot trailers. Kortom: zet de HISWA te water alvast in de agenda.

Bekijk voor meer informatie: www.hiswatewater.nl

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.