Metersnoeken in de wildernis van Saskatchewan

02 augustus 2019 | Redactie

Globetrotter en vliegvis-addict Rasmus Ovesen reist zo’n beetje de hele wereld over om met de vliegenhengel zijn droomvissen te vangen. Rasmus, al eerder auteur voor Dé Roofvis, belandde met zijn broer Anders in de Canadese provincie Saskatchewan, waar het beroemde en enorme Phelps Lake ligt. In een van de volgende edities van Dé Roofvis kun je zijn artikel hierover lezen. Hieronder alvast een filmisch voorproefje van zijn hand…

 

Rasmus in het snoekparadijs...

 

Eilanden en riffen

Phelps Lake heeft een oppervlak van 130 km². Het meer is in de ijstijd ontstaan en heeft een maximale diepte van ongeveer dertig meter. De rest van het oppervlak is afwisselend begroeid en vrij ondiep, en dat maakt het enorm meer uitermate geschikt voor snoek. Met meer dan driehonderd eilanden, ontelbare riffen, uitlopers en heldere toevoerkreken, is het onmogelijk om alle goede stekken in een week te bevissen.

 

 

Binnenkort in Dé Roofvis magazine...

 

 

Met eilanden, riffen en ondiepe plantenrijke zones...

 

Bijna 150 cm

Vangsten van meer dan vijftig metersnoeken per week per boot, zijn niet ongebruikelijk. Jaarlijks worden er meerdere snoeken van meer dan 1,30 meter gevangen. Het lodge-record ligt dicht bij de anderhalve meter. Naast de spectaculaire snoekvisserij is het ook mogelijk om enorme Lake whitefish (Coregonus clupeaformis) en Lake trout (Salvelinus namaykush) op Phelps Lake te vangen.

 

 

Watervliegtuig

De accommodatie Wolf Bay Lodge heeft als enige een vergunning om op Phelps Lake te mogen vissen en gidsen. Omdat het meer zeer afgelegen ligt en je er alleen met een watervliegtuig kunt komen, is de visdruk er minimaal.

 

Hieronder een voorproefje van deze Canadese wildernis met een film die op In the Loop magazine werd gepubliceerd.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.