Nieuwe softbaits Westin onderweg naar de winkels

15 augustus 2019 | Redactie

De nazomer gaat zijn intrede doen en ook komen er dan nieuwe producten los richting de hengelsportwinkels. Ook Westin doet er aan mee. Van dit merk kun je onder meer twee nieuwe softbaits verwachten en een uitbreiding in de populaire ShadTeez range.

 

De snoekbaars-imitatie van Westin...

 

De focus op de softbaits is gezien de populariteit van shads bij het vissen op de rovers geen verrassing. De Deense kunstaasontwikkelaars bij Westin konden zich uitleven op twee nieuwe ontwerpen: de BullTeez en de ZanderTeez.

 

ZanderTeez

De ZanderTeez is een softbait-imitatie van de snoekbaars.  Deze geeft twee bepalende acties aan de shad: een flinke actie door de schoepstaart en de slanke staartwortel en een flankende actie door de lichaamsvorm. De natuurgetrouwe vorm en vinplaatsing van de snoekbaars-imitatie doen de rest. De ZanderTeez is er in 8,5 – 12 en 17 cm. Verschijnt in zes kleuren waaronder de Wolga Zander.

 

 

De nieuwe Wolga Zander kleur...

 

BullTeez Shadtail

De tweede nieuwe luistert naar de naam BullTeez Shadtail. Deze slankere shad verschijnt in de maat 18 cm. De grotere maat is bedoeld voor de grotere snoekbaarzen en snoeken. De BullTeez Shadtail vertoont al staartactie op lage snelheid. Je kunt hem gewoon aan lichte of zwaardere loodkoppen binnenvissen, maar ook in de ondiepte aan bijvoorbeeld shallow rigs. Ook zitten er ‘slots’ in de rug en buik voor het vissen met weedless presentaties. Hij verschijnt in acht kleuren en weegt 53 gram.

 

Nieuw in de lengte 18 cm: de BullTeez Shadtail...

 

Ook in de bekende Headlight kleur...

 

Ideaal maatje

Tenslotte nog een uitbreiding van de populaire ShadTeez Slim serie naar een kleine uitvoering. De tot nu toe kleinste maat 7,5 cm is nog eens verkleind naar 5 cm.  Een ideaal maatje voor de huidige roofvisserij wanneer het visbroed ongeveer deze lengte heeft. Je kunt hem prima op een klein loodkopje vissen, maar zeker ook aan de dropshot is de kleine Slim dodelijk.

 

Meer weten? Houd de website en de Facebookpagina van Westin in de gaten voor actuele berichtgeving.

 

 

De slanke ShadTeez Slim nu ook in 5 cm...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.