Walleye toernooivisser Korey Sprengel: ‘the ultimate challenge’

28 augustus 2019 | Redactie

Korey Sprengel begon zijn toernooi-carriere in 2008. Vanaf 2011 is hij een van de toppers in de walleye toernooien in de USA. De Amerikaanse snoekbaars walleye is een eigenzinnige vis die zich net als zijn Europese neef soms heel moeilijk laat vangen. Maar Korey geeft niet snel op en prepareert zijn materiaal tot in de puntjes en verdiept zich in de migratiepatronen en het leven van de walleye.

 

De Amerikaanse snoekbaars, de walleye, is een toernooivis die zich niet altijd makkelijk laat vangen...

 

Korey Sprengel groeide op in Beaver Dam, Wisconsin.  In 2014 won hij zijn eerste toernooi van het World Walleye Championship, gehouden op Devils Lake. In de afgelopen vier jaar won hij zeven grote toernooien. In zijn jeugd leerde hij het vissen van zijn oudere dorpsgenoot Billy, die hem ook begeleidde in de tijd dat de ouders van Korey gingen scheiden.

 

 

Korey met twee forse walleyes...

 

 

Selecteren van het juiste kunstaas uit tientallen tackleboxen in de aanloop van een toernooi...

 

Nukkige walleyes

Tijdens de voorbereiding van zijn eerste toernooien bleef de Berkley prostaffer soms nachtenlang op om al zijn materiaal te prepareren. Hengels klaarleggen, lijnen en haken vernieuwen en kunstaas selecteren voor de nukkige walleyes. Toen hij zijn eerste toernooi won, vroeg zijn moeder: ‘En wat heb je dan gewonnen?’ En Korey kon toen antwoorden: ‘180.000 dollar!’ Vanaf dat moment vist Korey zijn droom en heeft van zijn fascinatie zijn beroep gemaakt. In onderstaande video wordt dat allemaal prachtig weergegeven.

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.