Savage Gear: andere ‘insteek’ softbaits met nieuwe Punch Rig Heads

24 september 2019 | Redactie

Het lijkt een geringe wijziging op de constructie en plaatsing van de normale loodkop bij shads, maar wel eentje met een bijzondere insteek – letterlijk en figuurlijk. We hebben het over de nieuwe Punch Rig Heads van Savage Gear.

 

Een andere kijk op loodkopbevestiging...

 

Innovatief

De verticale plaatsing van het gewicht van de loodkop onder de kop van de shad, en de bevestiging van het gewicht en het oogje, geeft een totaal andere visie op het fenomeen ‘jighead’ bij deze Punch Rig Heads. Eentje die waarschijnlijk voor een reeks nieuwe varianten en mogelijkheden zal zorgen. Ten eerste ontbreekt de traditionele kophaak van de normale loodkop. Savage Gear zorgt er met deze innovatieve constructie verder voor dat de rechtop-stabiliteit van een shad of softbait beter geregeld is door de loodplaatsing. Of dit ook een ander effect op de actie van de softbaits zal hebben, is niet geheel duidelijk.  

 

 

Bevestiging op Herring shads (foto Daniel van der Kraan)

 

Dieptewerking

Volgens Savage Gear zorgen de Punch Rig Heads voor meer dieptewerking van de softbaits, waardoor je deze beter over of vlak boven de bodem kunt slepen, met een stinger op de rug. Die stinger bevestiging kan natuurlijk ook op de buik van de softbait dankzij het oogje aan het loodgewicht, of beide, die keuze is aan de gebruiker. De plaatsing van de stinger kan eenvoudige met een passende splitring.

 

Van 5 t/m 30 gram...

 

Herrings shads

Een toepassing die volgens Savage Gear ideaal is voor gebruik met Herring shads, Real Eels, Goby shads en River Roach softbaits van dat merk. Maar natuurlijk kun je er ook andere merken softbaits bij gebruiken. De Rig Heads verschijnen in diverse gewichten tussen 5 en 30 gram.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.