Verruim je blik: op zoek naar nieuw Vispas-water in Nederland

03 oktober 2019 | Redactie

Ben jij zo iemand die elke keer op dezelfde stek in de buurt gaat vissen; zoek je de omgeving af naar goed viswater, of kijk je telkens of de landelijke Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren is aangevuld met nieuw water? Sportvissers uit die laatste categorie kunnen vrijwel elke maand in Hét Visblad lezen welke nieuwe wateren zijn toegevoegd aan die lijst, zodat je er met de Vispas op zak mag vissen.

 

 

Verruim je blik...(foto Sportvisserij Nederland)

 

Met 150 hectare

In september is de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren aangevuld met liefst 150 hectare viswater. Sportvisserij Nederland probeert deze lijst continue aan te vullen door in overleg met federaties en hengelsportverenigingen viswater toe te voegen aan het areaal dat met de Vispas te bevissen is, zonder per se lid te hoeven zijn van de lokale HSV.

 

 

Een van de Ed Stoop vijvers in het noorden van ons land...

 

 

Tip voor deze winter: op witvis in de Havenkolk van Blokzijl...klik op de foto om naar de live webcam te gaan.

 

Visplanner

En wat is er mooier dan – al dan niet samen met je vismaat – een vrije dag uit te trekken om eens in een nieuwe fraaie omgeving elders in het land of de provincie een nieuw viswater uit te proberen? In de nieuwste (oktober) editie van Hét Visblad kun je lezen welke nieuwe wateren er in die 150 hectare zijn bijgekomen, maar natuurlijk kun je ook de Visplanner raadplegen om te kijken hoe dat precies zit, want de nieuwe wateren worden direct opgenomen in die Visplanner.

 

 

Ed Stoop vijver

Voorbeelden? Met de Vispas op zak kun je deze winter nu ook vissen in de fraaie Havenkolk van het Overijsselse Blokzijl (witvis); de Ed Stoop vijver in het Drentse Tynaarlo (karper, witvis); de voormalige linkeroever van de Maas, gelegen in de Loonse Waard (gemeente Wijchen – snoek, karper), Meppelerdiep vanaf industrieterrein Kranerweerd tot de uitmonding in het Zwarte Water (roofvis, karper, witvis) en een gedeelte van de rechterhelft van de Nederrijn vanaf km 866.000 tot 866.300 (witvis, roofvis).

 

 

Zoek op de Visplanner naar een mooie rivier om je pr baars te verbeteren...

 

En zoals gezegd: check dit nieuwe water meteen even aan de hand van je Visplanner en je ziet in één oogopslag waar het is en de details over de begrenzingen en andere details. Probeer het eens uit, en haal het beste uit je Vispas!

 

 

 

Last van dressuurwater? Er zit nog veel meer karperwater in je Vispas dan je denkt, en ook in jouw buurt...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

A. Banning

Jammer dat ik bijna nergens mag vissen in de omgeving van ingen gl. 3vijvertjes in Maurik en de rijn wat niet best meer is alleen veel Grondels jammer