Achter de schermen: voor het eerst naar Noorwegen

08 oktober 2019 | Redactie

Heel veel vissers die voor het eerst naar Noorwegen gaan onderschatten het gebied, de materialen, technieken en de stekken. Niet overal in Noorwegen kun je leuk vissen vangen. Bij Cordes Travel komen wekelijks aanbiedingen binnen van huiseigenaren in Noorwegen die hun huisje en boot willen verhuren. “Maar 90% daarvan nemen we niet in ons programma. Vaak is het visgebied niet zo goed, zijn de bootjes te klein of is het te ver varen naar een goede stek,” aldus Raffie Cordes, die hiermee een kijkje achter de schermen geeft van het reisbureau.

 

Groeten uit Noorwegen: een mooie leng uit Vesteralen...

 

“We hebben bij Cordes Travel nogal wat ‘eisen’ en gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit,” vult Linda Cordes aan. “Liever 100 goede huisjes met veilige visboten in een leuk visgebied dan 500 huisjes waar het zoeken is naar vis in een te klein bootje om op zee te kunnen.”

 

Onderschatting

Onderschatting. Het woord is gevallen. Veel vissers onderschatten de visserij in Noorwegen en dan valt hun eerste visreis die ze zelf of op de bonnefooi geboekt hebben, enorm tegen. “Voor hun tweede visreis kloppen ze dan aan bij Cordes Travel,” aldus Raffie, “en willen dan alles goed en eerlijk geregeld hebben, met goede boten, stekken, advies en service. Gelukkig zijn er veel vissers die hun eerste visreis meteen bij Cordes boeken, zo zijn ze zeker dat ze een goede service, prima accommodatie een veilige goede visboot en aandacht krijgen.”

Sinds 2003 zijn Raffie en zijn vrouw Linda specialist in visreizen en hebben hun bedrijf in Noorwegen opgebouwd. Na acht jaar wonen en vissen in Noorwegen, hebben ze daar veel geleerd en spreken de Noorse taal ook vloeiend.

 

 

Top visboten van 23.5 voet met 150 pk...

 

Boekwerk

Cordes Travel biedt al meer dan 15 jaar een topservice, ze zijn 24/7 bereikbaar, geven gratis privé-les op kantoor, elke groep krijgt zijn eigen A3 gelamineerde kleuren zeekaart, kofferlabels als men gaat vliegen, noem maar op. “We hebben een boekwerk van meer dan 60 pagina’s boordevol informatie over stekken, materialen, technieken, GPS, zeekaart lezen, kunstaas, navigatie, veiligheid en tips. Deze ‘pdf’ is een zeer waardevol boekwerk waar zelfs de ervaren vissers nog leuke tips uit haalt.”

 

 

Die prachtige Noorse natuur...

 

Cordes Traveldag

Jaarlijks is er een unieke exclusieve dag voor vissers die via Cordes Travel hun visreis hebben geboekt. Een hele grote gezellige happening met rond de 1000 bezoekers die in Sliedrecht wordt gehouden. “Op deze dag delen we tafels in per gebied/accommodatie en aan elke tafel gaan dan die groepen zitten die ook naar dat gebied gaan. Elke tafel heeft ook een Cordes Travel-medewerker die daar al vaker is geweest.” Op deze Cordes Traveldag lopen maar liefst meer dan 65 medewerkers rond, worden er lezingen gehouden in een grote zaal met 300 stoelen en komen de toppers onder de visgidsen langs om alle groepen te voorzien van tips en trucs over de visserij in hun gebied.

 

 

Rond de 1000 deelnemers op de Cordes Traveldag...

 

Gratis visgids

Die visgidsen horen bij de accommodaties Havoysund, Vesteralen, Nappstraumen en A Rorbuer, de Noorse topbestemmingen. Zij gaan namelijk één dag gratis mee aan boord om de groep naar de beste stekken te brengen, hun de beste techniek te laten zien, uitleggen hoe je de boot bestuurt, hoe de GPS/plotter en dieptemeter te gebruiken en zij geven antwoord op al je vragen. Deze visgids is er de hele week voor de groepen, dus hij is de hele week op het water. Je kunt elke dag – als je zou willen - achter hem aanvaren, maar hij is ook gewoon per marifoon te bereiken. De gasten van Cordes Travel zien de visgids dus elke ochtend en avond om hem advies te vragen.

 

 

Een 130 cm lange heilbot van de Lofoten in Noorwegen...

 

Hele week

Wil je liever dat de visgids een hele week aan boord is, dus elke dag de boot stuurt en elke dag helpt, dan is het ook mogelijk om de hele week een visgids te boeken. Alle informatie hierover staat op de website van Cordes Travel. Op diezelfde website staan overigens bij elke accommodatie ook alle informatie over de reis, de prijzen en kun je snel zien wat een visreis naar een bepaalde bestemming of huisje ongeveer gaat kosten.

 

 

Een dikke Noorse kabeljauw...

 

Colijnsplaat

Droom je nu al jaren om eens te gaan vissen in Noorwegen en komt het er telkens niet van? Droom niet verder en zet die eerste stap, stuur een e-mail of lees hier over de ins en outs. Dat geeft meteen een goed beeld. Iedereen is ook welkom op het kantoor in het mooie Zeeuwse Colijnsplaat (bij Goes), waar men onder het genot van wat lekkers info en advies kan krijgen over de mogelijkheden en de kosten. Dit moet natuurlijk op afspraak want er is een druk programma bij het reisbureau.

 

 

Een grote sterke koolvis van 118 cm...

 

Vangstberichten

Jaarlijks reizen er een paar duizend vissers via Cordes Travel op visreis, waaronder ook een aantal bekende Nederlanders. Wil je nu eens zien wat hun ervaringen waren, lees dan eens de reisverslagen of bekijk de vangstberichten, dan zie je daar meteen de laatste vangsten bij de verschillende accommodaties. Deze vangstberichten worden het hele seizoen dagelijks bijgewerkt, ideaal om zo het hele jaar te zien wat er ergens gevangen wordt. Lees je niet graag, bekijk dan de filmpagina met fraaie video’s.

 

 

Een mooie zeewolf uit IJsland...

 

Beurs Utrecht

Wil je op visreis naar Noorwegen, IJsland, Canada, Panama of zelfs Amerika, kijk alvast eens op de website voor meer informatie over de reis, de prijzen en bijvoorbeeld het aantal slaapkamers, visdagen of bekijk foto’s van de boten. Op de website kun je al heel veel informatie vinden, en kom je er niet helemaal uit, maak dan een afspraak en kom langs. Of bezoek Cordes Travel op 29-30 november of 1 december in Utrecht op de Hengelsport en Botenbeurs in de Jaarbeurs. Koop je dan je toegangskaart online, dan maak je via Cordes Travel ook nog eens kans op het winnen van een visreis t.w.v. 6000,- euro! Wie weet kom je via dat winnende lot op de koffie bij Cordes...

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.