De onvermoede vangkracht van de Tybrid hybride

28 oktober 2019 | Redactie

Ken je de Tyson van Rozemeijer? In de komende uitgave van Dé Roofvis beschrijft Thijs van der Sanden de historie van de jerkbaits in Nederland. Hierin ook het verhaal hoe vanuit de Tyson plug de ‘Tybrid’ jerkbait werd geboren. Een hybride jerkbait met een onvoorspelbare actie waar je even aan moet wennen voordat je de ‘trigger’ ervan gevonden hebt…

 

Een persoonlijke favoriet van Thijs van der Sande...

 

Hangmoment

De Tybrid is een van de weinige hybride fabrieks ‘jerkbaits’ die je in de handel vindt. De jerkbait van Rozemeijer is 15 cm lang, weegt 77 gram en heeft een attractieve ratel ingebouwd. Hij kan wel tot 250 cm diepte duiken en kent een prachtig ‘hangmoment’.  Hij is al even op de markt, maar het blijft een pareltje met onvermoede vangkracht.

 

De Tybrid van Rozemeijer weegt 77 gram...

 

Onvoorspelbaar

Thijs van der Sanden heeft er al ontelbare grove snoeken, snoekbaarzen en zelfs baarzen mee gevangen, maar erkent dat je er even aan moet wennen.  Thijs: “Diegenen die hem hebben gekocht kunnen hem waarderen, maar er zijn ook hier weer roofvissers die er niet mee overweg kunnen omdat ze niet kunnen wennen aan het feit dat hij geen benoembare actie heeft. Geloof mij – en dan praat ik meteen over de andere hybride jerkbaits - die onvoorspelbare actie is dodelijk voor veel grote snoeken en andere rovers. Een glider kunnen ze langdurig volgen zonder toe te slaan; een teken dat ze deze al (te) vaak gezien hebben. Een hybride vliegt alle kanten op en prikkelt de zintuigen van zelfs de meest gehaaide roofvissen om toe te slaan. En laat ik dan vooral dat ‘hangmoment’ niet vergeten!” Aldus het artikel in het komende nummer 134 van Dé Roofvis.

 

Wil je dit artikel niet missen, neem dan een abonnement en je krijgt hem als eerste in de bus. Klik hier voor de actie met 9 nummers voor de prijs van 6.

 

 

Een hybride met ingebouwde ratel...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.