Snel in plané met de Mercury V6 buitenboordmotor

29 oktober 2019 | Redactie

Toen Mercury vorig jaar haar nieuwe V6 en V8 buitenboordmotoren introduceerde, kwam er ook voor de bootvissers op zee en het binnenwater een prachtige serie uit die meer keuze bood naast bestaande motoren als de Verado, Optimax, ProXS, SeaPro en de populaire viercilinder Fourstroke motoren. Met name de 175 pk in de V6 serie trok veel belangstelling.

 

Snel in plané en snel op de volgende stek met de krachtige V6 Fourstroke 175...

 

Acceleratie

En dat is natuurlijk niet voor niets, want juist deze categorie van 175 pk motoren stuwt zowel een deel van de roofvisboten als van de zeevisboten in Nederland en België. En de voordelen van een V6 ten opzichte van een viercilinder bb-motor komt veel varende sportvissers goed uit met verbeteringen in trekkracht en acceleratie, waarmee de boot sneller in plané kan komen. De nieuwe Fourstrokes V6 motoren vervangen de Verado en Optimax modellen in deze klassen.

 

 

Prachtige nieuwe vormgeving...

 

 

Een opengewerkte V6 met vier kleppen per cilinder...

 

 

Een prijswinnende vormgeving...

 

V6 opties

De V6 in 175 pk uitvoering is zowel verkrijgbaar met mechanische als digitale besturing, voor meer verschillende opties. De ze motor is perfect voor aluminium consoles, dek, vis & ski, niet-flexibele opblaasbare boten, kleinere boten, inshore vissen, en runabout-boegboten, pontons en tritons, zo somt Mercury alle mogelijkheden op.

 

 

Van 175 tot 300 pk, deze V6 Fourstrokes...

 

DOHC

De motor heeft een 3.4 liter cilinderinhoud. De zes cilinders hebben Dual Overhead Cam [DOHC] en 24 kleppen in totaal. De benzinetoevoer wordt geregeld door computergestuurde Electronic Fuel Injection (EFI) met Advanced Range Optimization. Natuurlijk tankt deze motor loodvrije normale benzine van minimaal 87 octaan met maximaal 10 % ethanol. Het drooggewicht is 216 kg.

 

Meer weten over de specificaties van de V6 modellen? Klik hier voor meer informatie.

 

 

Makkelijke nieuwe ingang voor de olievuldop...

 

 

Genieten van betrouwbaarheid en power...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.