De zeebaarszomer van 2019 in vernieuwde editie Dé Roofvis

09 november 2019 | Redactie

In de nieuwe editie 134 van het vernieuwde magazine Dé Roofvis, die afgelopen vrijdag 8 november bij de abonnees door de bus viel, is een interessant artikel te lezen over de zeebaars van auteur Martin Korner, getiteld ‘De Intocht’.

 

Een verzilverde inworp...(foto Martin Korner)

 

Dit artikel gaat niet over de intocht van de Goedheiligman maar over de intocht van de zeebaars naar onze kustgebieden rond de maand mei. Voor Martin Korner gaat het beginnen wanneer de zeewatertemperatuur de 12 graden heeft bereikt.

 

2019

De zomer van 2019 was totaal anders dan die van 2018. Waar we in 2018 vanaf mei tot in september hoge temperaturen hadden was het dit jaar in 2019 wat anders. Martin Korner beschrijft zijn manieren van aanpak. Gewapend met een verrekijker wordt de zee afgespeurd naar duikende vogels, wat meestal een teken is voor jagende zeebaars.

 

 

De kunstaaskeuzes waren van groot belang deze zomer... (foto Martin Korner)

 

Pilker

“Voor die verre worpen gebruik ik graag een pilker van bijvoorbeeld DUO uit de DragMetal serie. Voordeel van een pilker is dat je die ver kunt werpen zonder dat de wind er invloed op heeft. Ben je eenmaal wat dichter bij de school, dan zijn kleinere pluggen ideaal, zoals 8 tot 10 cm lange zinkende pluggen. De DUO Spearhead Ryuki in diverse uitvoeringen werkt hier uitstekend voor. De pluggen vis ik het liefst ‘stop and go’.”

 

Subsurface

Waar Korner elk jaar naar uitkijkt is de oppervlakte- en subsurface kunstaasvisserij, de meest spectaculaire manier om op zeebaars te vissen. “Maar bij deze visserij wordt soms het kunstaas uit het water geslagen als er veel golfslag is en het kunstaas op het oppervlak ligt. Kies met wind en golven voor een oppervlakteplug die dieper in het water ligt,” aldus Korner in het artikel.

 

Wil je dit artikel verder lezen, en de technieken vernemen met het bijbehorende werkende kunstaas, kijk dan verder in deze editie 134 van Dé Roofvis.

Klik hier voor abonnementen of hier voor een losse (digitale) uitgave van Dé Roofvis.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.