Snoekstudiegroep actief op Visma

18 februari 2016 | Berend Masselink

Natuurlijk is de Snoekstudiegroep weer met een stand aanwezig tijdens de komende Visma op 4, 5 en 6 maart in Ahoy Rotterdam. Een grotere stand deze keer omdat er veel activiteiten zijn. 

 

Snoekstudiegroep

De Snoekstudiegroep Nederland-België, afgekort SNB, is een vereniging van circa 2000 gepassioneerde snoekvissers in Nederland en België. De vereniging is in maart 1984 opgericht, is volwaardig lid van Sportvisserij Nederland en heeft als doelstelling de bevordering van de specifieke snoekvisserij en bescherming van de snoekstand en haar biotoop in het kader van de sportvisserij.
 

Viskajaks

Op de Visma besteedt de SNB op haar stand aandacht aan diverse zaken. Een daarvan is het vissen vanuit de kajak. Kajaks zijn populair om mee te vissen. Logisch, want je komt er mee op plekken die je vanaf de kant en ook vanuit een boot niet altijd kunt of mag bereiken. Maar het vervoer van zo’n kajak is niet altijd voor iedereen mogelijk. De oplossing is simpel: een opblaasbare kajak. De Gumotex Halibut viskajak is zo’n opblaasbaar model. Ronald Cassee, kajak-specialist pur sang zal tijdens de komende Visma op vrijdag een Halibut kajak op de SNB stand hebben en hierover regelmatig uitleg en demonstraties geven.

 

Snoekstudiegroep actief op Visma 2

 

Dood aas

Ook het doodaasvissen is erg in trek momenteel. Hans Rademaker, crack op dit gebied, toont  een uitgebreid overzicht van de verschillende montages die je voor deze manier van vissen nodig hebt. Als je wilt legt Hans je alles uit en maak je met hem een takel voor het vissen met natuurlijk aas.

 

Streamers binden

Op de stand van de SNB is op zaterdag een junior-SNB’er aanwezig die de kunst van het streamerbinden laat zien. Een grote snoekstreamer die je zelf gebouwd hebt geeft toch altijd veel voldoening als je er mee scoort. En de streamers van ‘Shawn Snoek’ vangen! Nu kan dat ook niet anders met zo’n achternaam, maar toch!

 

Snoekstudiegroep actief op Visma 3

 

Kunstaasredders

Iedereen raakt wel eens vast met zijn kunstaas. Om los te komen en je dure kunstaas terug te krijgen is een kunstaasredder heel handig. Lang niet alle redders voldoen echter even goed. Hierover is in een editie van het SNB magazine Snoekerijen al eens een uitgebreid artikel verschenen. De door Edgar Snoek (de vader van Shawn) gebouwde kunstaasredders doen het uitstekend. Edgar heeft ze bij zich en verkoopt ze desgewenst voor een aantrekkelijke prijs. De voorraad is echter beperkt.

 

Eigen kleuren

Hoe mooi is het om kunstaas in je eigen kleur te hebben. Dat geeft vertrouwen, voldoening en een hoop lol als het succes daar is. Op de stand van de SNB vind je Michel Bijma die ter plaatse aan de slag gaat met het spuiten van kunstaas. Ook hij heeft enkele door hem bewerkte bekende kunstaasjes te koop maar als je speciale wensen voor je eigen kunstaas hebt, kun je die ook bij hem neerleggen.

 

Ledenwerfacties

Natuurlijk hebben de aanwezigen van de SNB ook de eigen spullen weer mee zoals prachtige magazine Snoekerijen, merchandise als mooie petten, buffs, mutsen en sleutelhangers. Voor sportvissers die tijdens de Visma lid willen worden van de SNB, is er weer een speciale ledenwerfactie.

 

Meer informatie: www.snoekstudiegroep.nl

 

Snoekstudiegroep actief op Visma 4


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.