Wormen op de VISMA

03 maart 2016 | Peter Dohmen

Geen universeler aassoort dan de aloude ‘wurrum’. Of je nu op platten vist aan een kanaal, op vijverkarpers aan een commercial, of gaat dropshotten op baars, de vis is er gek op. Altijd en overal!

Foto: www.fishingguidejohan.nl

 

Nu lang niet iedereen meer beschikt over een tuin met mesthoop en vaak ook de tijd ontbreekt om zelf aardwormen te gaan zoeken, worden veruit de meeste als aas of voer bestemde wormen gekocht in de hengelsportzaak. En die ontvangt de wormen vaak meer keren per week van een van de professionele wormenkwekerijen die ons land rijk is. Een van deze leverancier van aardwormen voor de hengelsport zal van vrijdag 4 t/m zondag 6 maart as. met een stand aanwezig zijn op de VISMA Nieuwe Stijl in het AHOY-complex te Rotterdam: Visworm.nl

Wormen op de Visma 2

Wormen op de Visma 4

De wijze waarop Baron von Ehrenkreutz in 1863 het vissen met wormen beschreef, wijkt nauwelijks af van de manier waarop we dat 150 jaar later doen.

 

Soorten

Nu is niet ‘elke worm een worm’. Aardwormen zijn er in diverse soorten en maten. Alleen in ons land al kunnen er tenminste 28 soorten worden onderscheiden. Voor ons sportvissers zijn de bekendste:

 

  • dauwworm (Lunbricus terrestris) -  maximale lengte zo’n 30 (!) cm;
  • regenworm (Lumbricus rubellus) – maximale lengte 12 cm;
  • mestpier (Eisenia foetida) – maximale lengte 10 cm en de
  • Dendrobena (Dendrobaena veneta) – maximale lengte 12 cm

 

De laatste soort, de Dendrobena, behoort niet tot onze inheemse soorten, maar is wel de meest gekweekte en dus ook meest gebruikte soort. Deze taaie worm is steviger en beweeglijker dan de mestpier en houdt zich goed op de haak.

Wormen op de Visma 4

De Dendrobena is een geliefde haakworm.

 

Voorlichting

Visworm.nl levert de sportvisser via de webshop diverse hoeveelheden en maten Dendrobena’s direct aan huis in degelijke verpakkingen. Indien vóór 12.00 uur wordt besteld, wordt de bestelling diezelfde dag nog verzonden. Op de VISMA zal men niet alleen Dendrobena’s, maar ook speciale knip- en voerwormen verkopen en daarbij geldt een aantrekkelijke beurskorting. Vanzelfsprekend kun je bij de deskundigen van visworm.nl ook terecht met al je vragen over wormen.

 

Wormen op de Visma 5

 

Aantrekkelijke beursaanbieding!

 

Dropshotten

Als straks op 1 april de zogenoemde Gesloten Tijd Aassoorten in gaat, mag er niet meer worden gevist met vis, vis- en slachtproducten en kunstaas. Sinds enkele jaren mag er echter in die periode wél weer met wormen worden gevist en laat je met dat aas nu juist ook met de dropshot methode uitstekend baars kunnen vangen…

Alle reden dus om even langs te gaan bij de stand van visworm.nl

 

Zie ook:

Wormen op de Visma 6


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.